Csak a Puffin

Zserbóguba - a legjobb, ami a maradék kaláccsal történhet

Feltéve persze, hogy maradt kalács. De ez olyan jó, hogy ezért érdemes egy újat sütni/venni. Karácsony óta fennálló és egyre erősödő zserbó elvonási tünetek kezelésére is tökéletesen alkalmas. Ha viszont nálatok húsvétkor is van zserbó és már ránézni sem bírtok, akkor csináljatok a zserbóból kalácsot. Na az a nemsemmi:)

zserboguba_allo

Hozzávalók:

 4-6 szelet kalács
2,5 dl tej
5 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor / 10 g házi
2,5 dl tejszín
10-12 dkg darált dió
10 dkg porcukor
1 tojás
6-8 evőkanál sárgabaracklekvár
5-6 kocka étcsokoládé
1 ek vaj
A tetejére 5 dkg olvasztott écsoki (elhagyható)

1. A tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot egy lábasba öntjük, majd közepes lángon addig melegítjük, míg a cukor elolvad. Ha kész, levesszük a tűzről, hozzáöntjük a tejszínt és hűlni hagyjuk.
2. A  kalácsot felkockázzuk, a diót és a porcukrot összekeverjük.
3. Ha langyosra hűlt a cukros tej és tejszín, hozzáadjuk a tojást és jól elkeverjük.
4. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
5. Egy közepes méretű jénai edény aljára lefektetünk egy sor kalácskockát, közéjük dugdosunk 2-3 kocka étcsokit, kanalazunk rá pár kanál lekvárt, megszórjuk a cukros dióval, meglocsoljuk a tejes keverékkel, majd jön egy következő sor kalács, csoki, lekvár, dió, tejes kotyvalék és így tovább. A tetejére rámorzsoljuk a vajat és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Ha kész, olvasztott étcsokival locsoljuk meg – hogy még gusztább legyen.

A facebookon is van ám élet, itt találsz, ha érdekel.

zserboguba fekvo

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Eszter Márta says:

    Tökéletes! Már vagy féltucatszor megcsináltam! Nincs az a mennyiség, ami ne fogyna el pillanatok alatt!

  2. Dokika says:

    🙂 köszi Marcsi, nagyon örülök neki!

  3. Marcsi Marcsi says:

    Judit!
    A gubó isteni lett. Egy hibázott, hamar elpárolgott. De biztos vissza lesz tapsolva.
    Kézcsók a feltalálónak.
    Brunó nagyon tecccccik szemből.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!