Csak a Puffin

Húsvéti vendégváró mini torták

Ha én locsoló lennék, ennek biztos jobban örülnék, mint egy bolti csokitojásnak. Még el is csomagoltatnék párat, hogy otthon is legyen belőle. Sőt, még bónuszverset is mondanék érte, olyan finom. És senki rá nem jön, hogy répa van benne.
minitortak_3_570

Hozzávalók kb. 8-10 db-hoz:

1 db tojás
10 dkg kristálycukor
70 ml étolaj
4 dkg dióbél apróra vágva
15 dkg reszelt sárgarépa
9 dkg búzaliszt
1 teáskanál sütőpor
1 csipet szódabikarbóna
1 mokkáskanál őrölt fahéj

A krémhez:

12 dkg mascarpone
5 dkg tejföl
3 evőkanál porcukor
1 narancs reszelt héja

A tetejére:

2-3 evőkanál apróra vágott dióbél

1. A sárgarépát megpucoljuk és lereszeljük, a diót apróra vágjuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, előkészítünk egy muffinsütő formát. Ha szilikon, akkor nincs más teendőnk, ha fém, akkor kivajazzuk és kilisztezzük.

2. Egy tálban habverővel fehéredésig verjük a tojást a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a répát és a diót.

3.Egy másik tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a fahéjat és mindezt a répás-tojásos masszához keverjük.  Az így kapott tésztát a muffinsütő mélyedéseibe adagoljuk kb. ⅔ magasságig és kb. 25-30 percig sütjük. (Tűpróbával teszteljük.)

4. Ha teljesen kihűlt, elkészítjük a krémet: a hozzávalókat egy tálba mérjük és alaposan összekeverjük. A kihűlt sütemények tetejét megkenjük a krémmel és apróra vágott diót szórunk a tetejükre.

Ha pedig szeretnél követni a facebookon is, akkor itt megtalálsz.

mini repatorta fekvo

Rachel Allen receptje

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Dokika says:

    🙂 szuper!!! örülök neki. és remélem, andrea nálatok is hasonló siker lesz:)

  2. Felföldi Renáta says:

    Megcsináltam, éppen most lett kész!:) egészen fantasztikus íze van! csodás lett!:) köszönöm szépen a receptet! CSAKAPUFFIN!! <3

  3. Andrea Tarkoi says:

    Nagyon jo otlet, a Husvetba’ elkeszitem:)) s majd beszamolok,h a locsolok mennyire orvendtek:))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!