Csak a Puffin

Isteni édes csigák

Ha finomat akartok, akkor ezt megcsináljátok. De komolyan. Olyan klassz kis kombináció, hogy szinte lehetetlen abbahagyni. Lehetne szebb, de a meggy már csak ilyen duci, és nem lapul szét sütés közben, de ez legyen a legnagyobb gond. Egy tartalmasabb leves után másodiknak is tökéletes. Persze csak édesszájúaknak:)

meggyes marcipanos csiga 2

Hozzávalók:
500 g leveles tészta (fagyasztott, kiolvasztva)
300-400 g magozott meggybefőtt
100 g étcsokoládé
100 g marcipán

(ha van pár szem eper kéznél, azt is feldarabolhatjuk és rászórhatjuk)

0. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra és sütőpapírt terítünk egy tepsire.

1. A kiolvasztott leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk. A meggybefőttet lecsepegtetjük, a csokit felkockázzuk (vagy akár reszelhetjük is). A marcipánt kis darabokra vágjuk/tépjük.

2. A kinyújtott tésztát alaposan megszórjuk a meggyszemekkel, majd jöhet a marcipán és az étcsoki is. Annyi a lényeg, hogy mindenhova jusson.

3. A tésztát feltekerjük, majd kb. 2 cm széles darabokra vágjuk és a sütőpapíros tepsire fektetjük.

4. Kb. 25 perc alatt készre sütjük – ha a tészta kezd pirulni, jó is lesz.

A facebook oldalam itt található.

meggyes marcipanos csiga

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!