Csak a Puffin

Banános-mandulás csokis torta

Minden eleme magában is szuper, így együtt meg pláne. A legjobb benne, hogy ez is egy olyan süti, amit elég egyszerű elkészíteni és  mégis nagyon szép kis tortát kapunk a végén, amiről senki nem mondaná meg, hogy minimális sütési rutin is elég hozzá. Vagy még annyi sem.

A banán miatt sokáig nem érdemes tartogatni, no nem mintha nagyon fennállna a veszély, hogy sokáig ácsorog az asztalon a torta és nem fogy el.

banános mandulás csokitorta
Hozzávalók a tésztához:

10 dkg vaj
8 dkg cukor
5 db tojás
3 evőkanál amarettolikőr
fél tasak sütőpor
25 dkg liszt
1,5 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A habhoz:

3 dl habtejszín
10 dkg étcsokoládé
1-2 evőkanál porcukor

Töltelék:

banán

A tetejére:

5 dkg szeletelt mandula

A forma kikenéséhez:

vaj és kakaópor

1. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és a likőrt, és kikeverjük.

2. A lisztet elegyítjük a sütőporral és a cukrozatlan kakaóporral, ezután a tojásos keverékhez öntjük. Összekeverjük, és a kész massza felét kivajazott, kakaóporral körbehintett 18 cm átmérőjű formába öntjük. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük, majd ugyanígy járunk el a massza másik felével, azt is megsütjük. A kész süteményeket félretesszük hűlni.

3. Közben száraz serpenyőbe szórjuk a szeletelt mandulát és közepes lángon, sűrűn rázogatva 5-10 perc alatt megpirítjuk.

4.  Ha teljesen kihűltek a tortalapok, elkészítjük a csokis habot. A csokoládét apróra vágjuk, a porcukrot a tejszínhez adjuk és felverjük. A porcukros tejszínhabhoz óvatosan hozzákeverjük az apróra vágott csokoládét. A banánokat felszeleteljük.

5. Tortatálra vagy tálcára helyezzük az egyik tortalapot, ráhelyezzük a banánszeleteket, és rákanalazzuk a csokis-tejszínhab felét. Elegyengetjük, majd óvatosan ráhelyezzük a másik tortalapot, annak a tetejét is kirakjuk banánszeletekkel, rákenjük a maradék csokis tejszínhabot, és a tetejét megszórjuk a pirított, szeletelt mandulával. Tálalásig hűtőben, illetve hűvös helyen tároljuk.

 

A blog Facebook oldalát itt találod. Ha keresnéd. 
bananos torta

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Mia Nagy says:

    Szia Judit,

    Elnézést, még egy kérdés: esetleg sütötted ezt a tortát már nagyobb méretben is? hogy alakulnának az arányok a torta-tészta esetén, ha nagyobb, kb. 23 cm-es formám van?

    Köszi: Mia

  2. Mia Nagy says:

    Szia, köszönöm a választ, hát akkor teszek egy kísérletet a cocomassal;-)

    Mia

  3. Dokika says:

    Szia Mia, huh, hát a cocomas-t még soha nem használtam. ha máshol azt írják, hogy felverhető, mint a tejszín, akkor egy próbát biztos megér. igen, a vajat kókuszzsírral lehet, szerintem is.

  4. Mia Nagy says:

    Szia Judit,

    Érdekelne, hogy ezt a tortát hogy tudnám tejmentesen elkészíteni, vagyis a tejszínhabot milyen alternatív megoldással pótolhatom? Néhány helyen olvastam, hogy a Cocomas (sürű kókuszkérm) is lehet habot verni? keverni?
    Van valamilyen ötleted erre?
    Ill. a vajat gondolom kókuszzsírral lehet helyettesíteni talán?
    Köszi: Mia:-)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!