Csak a Puffin

Duplán málnás csokitorta

Az bizony. Málnás. Duplán. Plusz még masszívan csokis is. Ha még citromos is lenne, felállna a nagy puffin szentháromság.  Így csak szimplán aranyduó.

Nyilván nem a kertben szedtem a málnát, hanem a fagyasztóból, én egészen eddig tartogattam, most viszont lassan tényleg felélhetjük az utolsó eper és málnatartalékokat. Már akinek van. Nálam a málna stabil top3-as gyümölcs, úgyhogy mindig van, de télen ritkán kerül elő, csak amikor már lehet sejteni, hogy idén sem marad el a nyár, ilyenkor kezdem használni. Ha meg már előkerül, akkor kerül mindenbe. Ez volt idén az egyik első málnabevetés. Így vált felnőtté ez a brownie

Boldog szülinapot ZZ!!!!

duplamalnas csokitorta

 Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához ( a 26 cm-eshez simán duplázni kell a mennyiségeket):

Az alaphoz:
125 g puha vaj
100 g étcsokoládé
50 g tejcsokoládé
75 g cukor
2 db tojás
70 g liszt
25 g (cukrozatlan) kakaópor
120 g málna (fagyasztott, kiolvasztva)

A tetejére:
2 dl hideg habtejszín
1-2 evőkanál porcukor
50 g málna (fagyasztott, kiolvasztva)

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Én szilikonformát használok, ha Te nem, akkor sütőpapírral béleld ki.

2. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a csokikat és folyamatosan kevergetjük, amíg a cukor és a csokik is elolvadnak. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről.

3. Hozzáadjuk a csokis keverékhez a tojásokat, alaposan elkeverjük, majd jöhet a liszt és a kakaópor is, amit szintén elkeverünk benne.

4. Beleszórjuk a málnát és összekeverjük és az így kapott masszát az előkészített tortaformába öntjük. Kb. 35 percig sütjük, tűpróbával teszteljük. Ha kész, a tortaformában hagyjuk teljesen kihűlni.

5. Ha kihűlt, felverjük a tejszínt a porcukorral és a torta tetejére adagoljuk. A málnát egy kiskanállal szétnyomkodjuk és az így kapott pépből kiskanállal kis pöttyöket adagolunk a tejszínhabra, majd egy hegyes késsel kis kört rajzolunk a málnapöttyökből, hogy ilyen örvényes mintát kapjunk.

 A facebookon is megtalálsz, konkrétan itt. Gyere, jó lesz, hidd el:)

duplamalnas csokitorta fekvo

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Dokika says:

    hoppá, Anita, nem láttam a kommentedet..kemény attól lehet, hogy sokáig sült. vagy ugyanannyi ideig sütötted mint én, csak erősebb a sütőd.

    sütőpor nem kell bele, mert ez brownie alap, de ha szeretnél lazább, piskótaszerű alapot, akkor lehet csokis piskótát is sütni, valszleg jó lesz azzal is.

    nálam ez a brownie alap vált be általában, ezért mindig ezt sütöm:)

  2. Judit Zatykó says:

    Nem kellene bele véletlenül egy kis sütőpor? Az lazítana az állagán…

  3. Anita Polacsek says:

    Szia, nekem nagyon kemény lett a brownie, igaz tömény csoki volt, de nagyon kemény. Mi miatt lehet?
    köszi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!