Csak a Puffin

A legjobb és leggyorsabb túró rudi torta

Eddig. Volt már tökéletes, előtte majdnem tökéletes, aztán volt kókuszos és citromkrémes is, volt poharas és sok más is, de mind közül ez lett a legjobb. A túró rudi torták Gombóc Artúrkája vagyok, csak mondom:). De ez van: szeretem variálni ezt a sütit és mindig jön valami új ötlet, Ti meg eléggé szeretitek, úgyhogy nem tartom magamban, íme a legújabb. Ízre hozza a klasszikus túró rudi torta ízét, nem is az az újdonság benne, hanem a csokidarabkák. Benne a túróban. Mennyei. Komolyan. És ráadásul gyorsabban megvan, mint az elődök. Hát mi ez, ha nem fejlődés?:)

turo_rudi_torta_014

Hozzávalók (18 cm átmérőjű tortaformához):

Az alaphoz:
6,5 dkg étcsoki (nálam minimum 60%-os)
6,5 dkg vaj
4 dkg cukor
1 tojás
3,5 dkg liszt

A túrós részhez:

50  dkg túró
2 dl tejszín
5 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag dr oetker zselatinfix – elhagyható
10 dkg étcsoki

 

1. Az alappal kezdjük: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Az enyém szilikon, ezért nem kell semmi mást csinálni vele, ha nem szilikon, akkor érdemes kivajazni és kakaóporral körbeszórni.

2. A csokit megolvasztjuk és félretesszük. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és végül a lisztet, és jól kikeverjük, végül hozzáadjuk a csokit és ha simára kevertük, a tortaformába öntjük. 20-25 percig sütjük, majd megvárjuk, míg teljesen kihűl.

3. Ha kihűlt, elkészítjük a túrós részt: az étcsokit apróra vágjuk és félretesszük. A túróhoz hozzáadjuk a tejszínt, a cukrot, a citromhéjat és összekeverjük, majd beleszórjuk a zselatinfixet és a legvégén a csokidarabkákat is és elkeverjük.

4. A túrós keveréket a csokis alapra egyengetjük, majd tálalásig hűtőbe tesszük.

(5. Én meglocsoltam a tetejét olvasztott csokival, de ez csak bónusz, anélkül is szuper lesz. )

Ez pedig itt a facebook oldalam. Örülnék, ha ott is találkoznánk, szerintem jóban lennénk:)

turo_rudi_torta_013

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Zsuzsa Monostori says:

    Sziasztok!

    Valaki elkészítette ezt nagyobb tortaformában?

    22es formához mennyivel kellene növelnem az adagokat?

    Köszi!

  2. Viktória Anna Varga says:

    Hihetetlen jó ez a recept, és tényleg hamar megvan! Annyit változtattam rajta, hogy díszítésnek óriás túrórudikat használtam, viszont az a durva, hogy a tortához képest nem finom! (Pedig nagy túrórudi rajongó vagyok.) Szóval köszönöm. 🙂

  3. Rozália Fülöp says:

    Én az előbb lettem kész a tortával, de a tejszínt külön vertem fel. Ettől sokkal könnyebb lett a túrókrém. Én zseléfixet sem tettem bele, megszilárdul a krém anélkül is:) Holnap lesz az egyik kisunokám 2 éves, neki készítettem:

  4. hebenge says:

    Ez a torta tényleg szupergyors és mennyei! Nagyfiam azt hitte, hogy túró rudit törtem össze és azt tettem a tésztára. Menyem meg azt mondta, hogy ilyen isteni túrótortát még soha nem evett! Nagyon köszönöm a receptet, nálunk óriási sikere volt! Még egy megjegyzés…a tejszínt – ahogy a receptíró Dokika is írja – nem kell felverni, hanem tényleg folyékony állapotában kell a túróval összekeverni. Még egyszer köszönöm Dokika!

  5. a tejszint felvert állapotba kell a túróhoz tenni .

  6. Hajdu Boglárka says:

    a tejszínt fel kell verni, vagy folyékony állapotban keverjem a túróhoz? köszi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!