Csak a Puffin

Villámgyors fánk rizikó nélkül

Kelesztés, várakozás nélkül, villámgyorsan, ügyesen. Megint mértem stopperrel, (úgy látszik, 2014 a stopper éve lesz), szóval mértem, a konyhába való belépéstől számított 12 perc múlva már lehetett enni az első darabot. Jó, egy kicsit forró volt, de kész volt, és ez a lényeg. Nyilván ne ezt süsd meg az éves szalagos fánk sütő versenyre, mert csúnyán el fogsz vérezni, meg akkor sem ez a Te recepted, ha az Anyósod előtt akarsz brillírozni – ilyen van?:) – de mondjuk minden más esetben simán bevethető. Különösen hatásos, ha hullafáradtan hazaérsz a munkából / bárhonnan, senki nem számít semmi spécire, ehhez képest fél óra múlva már majszolhatja a fánkokat a család. Na az úgy már menő.

Ha mégis inkább a szalagos fánkot választanád, akkor hajrá, az is volt már itt.

fank_021

Hozzávalók (11-12 db-hoz):

350 g natúr joghurt (2 kis pohár)
1,5 tasak sütőpor
30 dkg liszt
45 g cukor (kb. 3 evőkanál)

Olaj a sütéshez

Baracklekvár, étcsokoládé, porcukor a tálaláshoz

1. A hozzávalókat kimérjük és összekeverjük, a végén kézzel is gyúrhatjuk. Jó nyúlós, ragadós nehezen formázható massza, de nem baj, az a jó.

2. Közben már melegíteni kezdjük egy serpenyőben az olajat (bő olajat:) Közepes, vagy annál picit nagyobb lángon melegítsük, így nem lesz túl forró, és nem ég meg a fánkunk.

2. Amíg az olaj felforrósodik, állni hagyjuk a masszát, majd két kanállal kis kupacokat adagolunk a forró olajba (még picit formázhatjuk a kanál hátlapjával, de nem baj, ha nem lesz tökéletes az alakja, ízre szuper lesz! Közepes lángon pár perc alatt átsütjük mindkét oldalát, majd lecsepegtetve kivesszük a kész fánkokat az olajból.

Házi sárgabaracklekvárral a legjobb, de most először csináltam olvasztott csokisat is, hát az sem lett rossz. A rászitált porcukor meg szépen felszívódott.

Te viszont gyere nyugodtan a facebookra is, itt találsz.

fank

Meggyőződésem volt, hogy ez a recept már valamilyen formában szerepelt itt a blogon, de úgy látszik a költözéskor elveszett…

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Daiana Vereb says:

    Ez a kedvencunk! Mar 4 eve keszitem es sosem eleg 😛

  2. Daiana Vereb says:

    Ez a kedvencunk! Mar 4 eve keszitem es sosem eleg 😛

  3. Garai Zoltán says: (előzmény @Dokika)

    Köszönöm a gyors segítséget! Szerencsére nem mind lett egyszerre felhasználva. Akkor próbálom “hidegebb” olajban.

  4. Zoltán, ez tipikusan a “túl forró olaj” – jelenség tünete. valószínűleg megégett, ezért lett fekete, és mivel nagyon gyorsan sült, így a belseje nyers maradt.

    alacsonyabb lángon próbáld, úgy biztos nem fog megégni és akkor a belseje is pont jó lesz!

  5. Garai Zoltán says:

    A recept szerint most készítettem el. Nekem aranysárga helyett csillagtalan éj fekete lett és a belseje még át sem sült! Hol ronthattam el?

  6. cangajó ivi says:

    Hát ez istenkirály lett! Egy baja van, hogy iszonyat gyorsan el is fogyott… 😉

  7. Hoffer Norbert says:

    A fentiek szerint most készítettem el, mosogatással együtt volt kb..15 perc. 🙂 Szerintem a hagyományos fánkhoz képest itt kisebbekre kell szaggatni a tésztát, mert így könnyebb lesz sütés után, nem lesz annyira “tömött”. Rendkívül gyorsan elkészíthető és igen finom. A sütőpor egyáltalán nem zavaró! Klasz recept, ajánlom mindenkinek! ( Csempészem bele egy marék mazsolát mivel szeretjük. Mazsola előtte be a mikróba 20mp, ami szépen megduzzad, megpuhul így mehet a tésztába)

  8. Andi04 says:

    Sziasztok, szeretném megtudni annak a sütinek a nevét ami a blog kezdőlapján a jobb felső sarokban van, esetleg a recept is itt van?
    Isteni finom receptekre találtam már itt, köszi!

  9. Natália Tamási says:

    Érdeklődöm, hogy tojás nem kell bele, hiszen az tartja össze a tésztát?!

  10. Heather Miller says: (előzmény @Dokika)

    Koszonom a gyors valaszt. 🙂 A gyerekek imadjak a fankot, hetvegen kiprobalom a receptet!

  11. Dokika says:

    ez is olyan, hogy fél kg lisztre számolják – a magas sütőpor mennyiség segít a turbógyorsaságban:) de szerencsére az ízén egyáltalán nem érződik.

    amit én használok, az 12 grammos egyébként. mármint a sütőpor tasak.

  12. Heather Miller says:

    Milyen kiszerelesu a sutoport Magyarorszagon? Mert amit en szoktam venni, 1 tasak fel kilo liszthez van.

  13. MsBambi76 says:

    Ez a recept tényleg tuti, aki eddig ette ezt a fánkot, mindenkinek ízlett.
    Viszont nem tudom milyen kevesebb sütőporral, ki kéne úgyis próbálni..


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!