Csak a Puffin

A legcukibb keksz - a teafilternek álcázott csokis keksz

Ez annyira jópofa, hogy minden kekszrajongónak ki kell próbálnia. Aki meglátja, imádni fogja, mi meg fürdőzhetünk a dicséretáradatban. A legjobb benne az, hogy nem is olyan nagy etwas elkészíteni!

teafu keksz 3

Két lehetőség van:

1, teljesen szabadkézzel rajzolgatod meg a formákat a tésztára – ezt úgy érdemes, hogy kis téglalapokra vágod a kinyújtott tésztát és aztán le-lecsippented az egyik végén a sarkokat, hogy ilyen szép kis teafű-trapézt kapj.

2, vastagabb papírra kinyomtatsz egy teafilter / árcímke sablont, ezt kivágod, és aztán ezt rajzolod körbe a tésztán – így nagyobb eséllyel lesznek egyformák a kis filterek.

Én csináltam már az 1. verziót is, de nem voltam elégedett a szabálytalansággal, ezért most sablont használtam és sokkal-sokkal szebbek is lettek.

Hozzávalók a tésztához:
125 g puha vaj
1 db tojás
70 g cukor
250 g búzaliszt

10 dkg étcsokoládé

cérna

fehér papír

1. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és összegyúrjuk. Ha kész, folpackba csomagoljuk és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.

2. Sütőpapírral bélelünk ki 2 tepsit és előmelegítjük a sütőt 160 fokra.

3. A tésztát elővesszük a hűtőből, kicsit átmelegítjük a kezünkkel, hogy jól gyurmázható legyen, majd lisztezett gyúrólapon, lisztezett sodrófával kinyújtjuk. (nem muszáj egyszerre az egész masszát, haladhatunk kis adagokkal is.)

4. A tésztából szabadkézzel, vagy a sablon körberajzolásával kiszabjuk a kis címkeformákat és a sütőpapíros tepsire helyezzük. Fogunk egy vékonyabb – a kis 1-2 dl italokra ragasztott – szívószálat és az egyenes (nem ferde) végükkel minden címkét kilyukasztunk.

5. Sütőbe toljuk és kb. 15 perc alatt világosbarnára sütjük. (Az a jó, ha éppen, hogy kezd pirulni.). Ha kész, hűlni hagyjuk.

6. Ha teljesen kihűlt a keksz, vízgőz felett, vagy kis lábasban folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk az étcsokoládé 2/3 részét, majd lehúzzuk a tűzhelyről/vízgőről és hozzákeverjük a maradék 1/3 adagnyi csokit. Addig kevergetjük, míg teljesen elolvad.

7. A kekszeket belemártjuk a csokiba kb. 1 cm mélyen és visszarakjuk a sütőpapíros tepsire, hogy megdermedjen a csokoládé.

8. Ha a csoki megdermedt, cérnát fűzünk a lyukakba, ráfűzünk minden cérnára egy kb. 2×2 cm-es fehér kis négyzetlapot és kész is a szuper kekszünk:) A lapocskára aztán írhatunk bármit: jó reggelt. szép napot, szívecskét, vagy akár neveket is írhatunk rá, szóval bármit.

Ha tetszett, akkor szerintem a facebookon is jól éreznéd magad, úgyhogy nyugodtan gyere, itt találsz.

Sok más kekszet pedig itt.

teafu keksz

Az ötletet egy Pinteresten látott fotó adta egyébként.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Dokika says:

    Nem nagyon nőnek meg, 1-2 mm maximum.

  2. Era M says:

    Megcsinálom ezt is karácsonyi ajándékként:-) Azt tervezem, hogy beteszem majd a kekszeket egy teás dobozba, ezért is szeretném megkérdezni, hogy mennyire nőnek meg sütés közben?

  3. Gerti says:

    nagyon jól néz ki! 🙂 köszi az ötletet!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!