Csak a Puffin

Reform desszertek - könyvajánló és JÁTÉK!

879432_5Na, hát paleos és diétázó édesszájú drága kis olvasók, sziasztok! Itt egy könyv Nektek 60 egészséges(ebb) édességgel. Varga Gábor cukrász 3. könyve ez, aki elmondása szerint a kislánya születése után kezdett jobban odafigyelni arra, hogy egészségesebben táplálkozzon, ami aztán az édességek készítése során is egyre fontosabb lett számára.

A receptek aztán összegyűltek és – a képekből ítélve – nyáron megszületett ez a könyv. Gluténmentes, laktózmentes, vegán, tehéntej-fehérjementes, tojásfehérjementes, dióféléktől és olajos magvaktól mentes kategóriák vannak, amit piktogramok jelölnek, a tartalomjegyzékben pedig egy komplett piktogram-mátrix jött ki. Bár első ránézésre a sok kis színes köröcskétől inkább tetrisezni támad kedvem, végül praktikusnak tűnik ez a rendszer, mert nem kell végiglapozni az egészet és a hozzávalók alapján silabizálgatni, hogy melyiket lehet mondjuk egy lisztallergiás gyerkőc szülinapi zsúrjára elkészíteni.  Jó pár recept van, ami mindentől, de tényleg mindentől mentes – ami első nekifutásra furán hangzik, azon sem lepődnénk meg, ha azon az oldalon semmi nem lenne – de megnyugtatásul mondom, hogy van. Vannak olyan édességek, amelyek akár minden fenti kritériumnak megfelelnek és még finomak is.

Minden receptnél hosszú listában fel van sorolva, hogy milyen étrendbe passzol az adott desszert, hogy mi nincs benne, és ráadásként még egy kis excel táblácska is van tápanyagtartalomról, kalóriatartalomról – ha netán még számolgatni is kell/szeretnénk.

Jók egyébként a receptek, változatosak, turmixoktól kezdve egyszerűbb és bonyolultabb sütiken keresztül a fagylaltokig sok mindent lefed és a nehezebb recepteknél még fázisfotók is segítik az elkészítést, ha netán valahol elakadnánk.

Szép, szabadtéren készült ételfotók készültek a receptekhez és vannak életképek is: picibaba, család, barátok, jó hangulat – épp csak kutyust nem láttam:)

Varga Gábor: Reform desszertek az egészségtudatos életmódhoz
Kossuth Kiadó
2013
192 oldal

És akkor JÁTÉK! Idén azt hiszem, ez az utolsó.  Kisorsolok 3 db-ot ebből a könyvből – hála a könyv egyik szponzorának, az Alpronak– azok között, akik válaszolnak az alábbi 2 kérdésre:

1. Írd meg, melyik tejhelyettesítőt kóstolnád meg legszívesebben: mandula ital(tej) / rizs ital / mogyoró ital / zab ital?

2. Írd meg, mi volt a legjobb dolog ebben az évben, ami történt Veled? (ha nem tudsz kiemelni egyet, írhatsz többet is)

 

2013. december 20. délig lehet játszani. A válaszokat a puffinjatek(kukac)gmail(pont)com címre várom. Eredményhirdetés 20-án délután. Ez a bejegyzés fog frissülni a nyertesek nevével. A nyereményeket még aznap postázom, így odaérhet karácsony előtt.

(A korábbi játékokra küldött személyes emailekre is fogok majd válaszolni, becsszó. Lehet, hogy csak az ünnepek után, de fogok!:)

 

UPDATE: a nyertesek: Keresztes Mónika, Veress Livia és Nagy Piroska (piro87). Gratulálok! Mindent egyeztetünk emailben. A többieknek köszönöm a játékot!!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!