Csak a Puffin

Narancsos golyók

Arra az esetre, ha az ünnepek környékén nincs sok időd, kedved, energiád, vagy neadjisten egyikse’. Na akkor kell ilyen túlélő megoldásokhoz folyamodni. Ha van gyerek a közelben, akkor akár rá is lehet bízni, simán összerakja. De ez csak úgy ér, ha aztán a babérokat is ő aratja le:)  Mert babér az lesz bőven, nagyon finom kis falatok ezek. Pont emiatt, hogy ilyen egyszerű, gyors, de finom és ráadásul édesség, ezért idén ezek a kedvenceim – hogy válaszoljak arra a Cafeblogos körkérdésre, hogy mi az idei kedvencem. Most éppen ez.

narancsos golyok

Hozzávalók:
250 g mascarpone
1 narancs reszelt héja
2 evőkanál facsart narancslé
25 g porcukor
70-80 g darált keksz

cukrozatlan kakaópor a hempergetéshez

1. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, belereszeljük a narancshéjat és hozzáadjuk a narancslevet. Jól összekeverjük.

2. Hozzáadjuk a darált kekszet és összegyúrjuk. Az a jó, ha összeáll a massza. Ha kész, hűtőbe rakjuk 1-2 órára, de akár 1 éjszakára is lehet.

3. Tálalás előtt nem sokkal golyókat formázunk belőle és kakaóporban meghempergetjük. (Ezt aztán jól beszívja a golyó, de nem baj, attól meg rusztikus hatású lesz:)

Amíg lehet, tartsuk hűtőben!

TIPP: kakaópor helyett bevonhatjuk kókuszreszelékkel, vagy akár darált mandulával is.

Hasonlóan egyszerű régi nagy “fejlesztésem”, a zserbógombóc, még 2007-ből,  a mogyoróvajas csokigolyó, és a  mákos citromos golyó is. Bármelyik bevethető karácsonykor.

Ha pedig kíváncsi vagy rá, hogy néz ki ez a szép kis kupac, amikor ráborul a díszlet, itt megnézheted🙂

narancsos golyok3

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Dokika says:

    Szia Tünde,
    egyrészt köszi szépen!! Neked is kellemes ünnepeket!

    A recept jó így, nem akartam dkg-ot írni.

    Átváltva így:)
    25 g, vagyis 2,5 dkg porcukor, illetve 70-80 g, vagyis 7-8 dkg darált keksz.

  2. Tünde Juhász says:

    Szia Dokika!
    Gondolom a porcukor és a keksz elé dkg-ot akartál írni…:)
    Köszi a finomságokat!
    Kellemes ünnepeket!
    Tünde


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!