Csak a Puffin

Gasztroajándék: Álmarcipán / "Mandulaszem" - Önök kérték:)

Tényleg Önök, vagyis Ti, vagyis Ti jó néhányan ezt kértétek (“tudod Doki, az, ami kívül barna, belül meg zöld és olyan, mint a marcipán”:). De mekkora az esélye annak, hogy pont olyan receptet kértek, amit minden előzetes egyeztetés nélkül Anyósom hozott meglepetés gyanánt pont azon a héten, amikor a receptkérés felmerült. Na mennyi? Megmondom: semmi esélye. De ha már így alakult, akkor tessék, itt a recept. A keserű mandulaaromától olyan zöld a színe belül, hogy csak na. Eddig életemben mindössze egyszer használtam ilyen aromát, de akkor úgy megijedtem a színétől, hogy azóta sem bátorkodtam. Na ebben cserébe van bőven. Ettől aztán tök jól néz ki, ha félbeharapod, és jó mesterségesnek tűnik (nyilván az is:), de úgy látszik sokan szeretitek és mindjárt itt a karácsony, úgyhogy voila, kérés teljesítve. Marcipánrajongóknak kötelező. Gasztroajándéknak is ideális egyébként, bonbontasakba rakod, rá szép kis masni, címke és kész is.

mandulaszem_02

 

Hozzávalók (kb. 50-60 db-hoz):
10 dkg vaj
30 dkg porcukor
30 dkg búzadara
30 ml keserű mandulaaroma
4 evőkanál víz

1. A vajat megolvasztjuk és kikeverjük a porcukorral. Addig keverjük, míg a cukor el nem olvad teljesen.

2. Beleborítjuk a (rengeteg) keserűmandularomát és a vizet és hozzákeverjük a búzadarát is.

3. A jól összekevert masszát egy éjszakán át állni hagyjuk.

4. Másnap aztán kézzel, vagy két kiskanállal kiszaggatjuk és a kis szemeket kakaóporban meghempergetjük.

mandulaszem_003

mandulaszem03

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!