Csak a Puffin

Édes pampuska

Ami továbbra sem fánk. Nem is értem, hogy nem jutott eszembe soha. Pedig milyen evidens. Pampuskát szeretem – pipa. Túró gombócot imádom – pipa. Akkor hát első szülött gyermekükkel sem lehet sok baj. Hát ez az. Brúnó a sósat és ezt is úgy eszi, mint a legfinomabb mannát, na persze ő nem egy szigorú mérce, mert mindent jóízűen megeszik, de akkor is. Ezt különösen imádja. Vacsorára a felét simán betermeli.

edes pampuska_570

 

Hozzávalók 15-18 db-hoz:
25 dkg túró
1 db tojás
2 evőkanál liszt
7 dkg búzadara
1 evőkanál zsemlemorzsa
fél/1 narancs reszelt héja
2 evőkanál porcukor

kevés olaj a sütéshez

fahéjas cukor a mártogatáshoz, vagy más édes tunkolós alap (lekvárral nem próbáltuk, de nagyon rossz nem lehet).

vagy akár porcukros tejföl – ha már túró gombóc leszármazottról beszélünk

1. Minden hozzávalót egy tálba mérünk és kézzel összegyúrjuk. Ha nagyon ragad, akkor adunk még hozzá búzadarát és/vagy zsemlemorzsát, esetleg lisztet.
2. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, a masszából gombócokat formázunk, ellapítjuk tenyérrel és a serpenyőbe tesszük. Mindkét oldalukat barnásra sütjük. (kb 4-5 cm átmérőjű lepénykék lesznek).

edes pampuska fekvo

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Boglárka Kiss says:

    Régebben már csináltam, tegnap vagy negyed óráig kerestem a receptet (lapos túrógombóc és egyéb szinonimák alapján), mire végre meglett. Dupla adagot csináltam, hogy reggelire is maradjon – persze elfogyott mind. Nagyon szeretjük, köszi!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!