Csak a Puffin

Huncut csokikrém

Azért huncut, mert nincs is benne csoki. Na akkor mi van? Hát sütőtök, az van. Csináltam már avokádóból is, Jason Mraz receptje alapján. Olyan kis béna voltam, hogy kottára követtem a receptjét (érted, kottára egy énekes receptjét…:) , ő azt írta, hogy karobpor, én vettem karobport, ő azt írta, hogy agave szirup, én vettem agave szirupot. Nemhogy használtam volna kakaóport és mézet helyettük. Ja, buta 2008-as Judit, ejnye. Szóval az avokádós csokikrém is jó ötlet, de ez szerintem még jobb. És ez legalább a sajátom. Ez éppenséggel fahéjas, de lehetne gyömbéres is, vaníliás is simán, vagy akár kardamomos is.

huncut csokikrem_2_570

Hozzávalók:
200 g sült sütőtök
késhegynyi őrölt fahéj
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4-5 evőkanál habtejszín

1. Ha van kész sült sütőtök, akkor egyszerűen kikanalazzuk a belsejét, ha nincs, akkor értelemszerűen sütünk. (Feldaraboljuk, a magját kidobjuk és sütőpapíros tepsire tesszük. 200 fokon sütjük kb. 40-50 percig és aztán hűlni hagyjuk.)

2. Hozzáadjuk a sütőtök kikanalazott húsához a fahéjat, a kakaóport és pár evőkanál (fel nem vert) habtejszínt. Botmixerrel turmixoljuk. Ha hígabbra szeretnénk, adhatunk még hozzá tejszínt.

huncut csokikrem fekvo

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Zsofia Polos says:

    Ha végre kiveszik az epekövem, mindenképpen megcsinálom! Alig várom. A kicsi úgyis nagy sütőtökpusztító, de annyira nem, hogy egy egészet megegyen, a sülttökös muffint nem eszi a család, szóval ez biztos el fog fogyni. Ha más nem, hát majd én beáldozom magam! 🙂

  2. Dokika says:

    🙂 lopjad csak nyugodtan. Eszter, chocomole néven fent van a blogon. most nem jó a gépem valamiért és nem keres.. de fent van, az biztos.

    vera, lehet, hogy a kakaópor színezőkéje más. ha picit többet raksz bele, akkor sem sötétebb?

  3. Vera Watterich says:

    Szia! Olyan szép sötétbarna a képen. Nekem inkább az a fosbarna árnyalat lett, pedig holland kakaóport használtam, hmmm…
    Nagyon finom! 🙂 Köszi!

  4. Eszter Liktor says:

    Szia Judit!

    Jó kis receptnek tűnik ez is, de én kíváncsi volnék az avokádós verzióra is. Ott mik az arányok? Hogyan és mennyire édesíted?

  5. Rizsázzunk says:

    ezt lopom, különben ránk szárad a sült sütőtök 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!