Csak a Puffin

Banános túró rudi krém

Már majdnem egy hónap eltelt a legutóbbi túró rudis recept óta, tarthatatlanná vált tehát a helyzet, lépni kell. Ez itt a lépés: a banános túró rudi poharas nyalánkság. Kezdjük ott, hogy banános túró rudi. Új termék, nyáron vezették be. Pont akkoriban, amikor a pöttyös túró rudi gyárlátogatáson voltam. Kaptunk is vagy 10 db-ot, mondták: “újdonság, szeressétek, finom lesz, higgyétek el”. Ja, persze, mikor már dugig voltam, de tényleg dugig a gyárban bepuszilt rudimennyiségtől. Estére viszont csak megéheztem, úgyhogy végül a Veszprém-Füred járaton ráborultam a dobozra és megettem az első banános rudit. Na azóta az a kedvencem. Nem szerettem én sosem az ízesített (epres, barackos) rudikat, ha választani lehetett, mindig a sima étcsokisat választottam, de ez a banános nálam üti még azt is. A schoko banane és a túró rudi szerelemgyereke. Én meg már csináltam schoko banane utánzatot, csináltam túró rudi utánzatot is, így elég evidens volt, hogy összeteszem őket. Jó ötlet volt.

bananos_turo rudi krem_570

 

Hozzávalók a túrós részhez: (3-4 adaghoz)

25 dkg túró
3 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
2 dl hideg tejszín

Hozzávalók a banános “töltelékhez”:

2 banán
2 evőkanál porcukor
10 dkg darált háztartási keksz
1 citrom reszelt héja
2 kk citromlé

A tetjére: olvasztott étcsoki

1. A túrót, a porcukrot és a citrom reszelt héját alaposan elkeverjük.
2. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a túrós keveréket és elkeverjük – lehetőleg úgy, hogy a hab ne nagyon törjön össze.
3. A banánt villával szétnyomkodjuk, hozzáadagoljuk a többi hozzávalót és jól összekeverjük/gyúrjuk.
4. Poharakba adagoljuk a túrót, aztán rá egy nagy kanál banános keveréket, megint túrót, és a tetejére olvasztott étcsokit csorgatunk.

(Lehet több réteget is, több banános keveréket hozzáadni, vagy akár túrós schoko banane-t készíteni, amiben a banános rétegek közé kerül kevéske túró rudi krém, szóval lehet variálni bátran.)

bananos_turo rudi_fekvo

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!