Csak a Puffin

Fehér csokis pöfeteg

A keksz-szakosztály erősítése fehér csoki oldalról. Citromhéjjal turbózható. Méltó testvére a csokis pöfetegnek.

fehercsokis keksz_570_2

Hozzávalók:
75 g fehér csokoládé
20 g vaj
1 db tojás
30 g cukor
50 g darált mandula
105 g liszt
fél tasak sütőpor

porcukor

1. A vajat megolvasztjuk egy kis lábasban, majd hozzáadjuk a fehér csoki kockákat és a cukrot és türelmesen kivárjuk, míg teljesen megolvad minden. Közben persze kevergetjük bőszen.

2. Ha megolvadt minden, hozzáadjuk a tojást és elkeverjük.

3.  A darált mandulát, a lisztet és a sütőport összekeverjük és a fehér csokis masszához öntjük és elkeverjük. Hűtőbe tesszük kb. 1 órára.

4.  Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit. Porcukrot szórunk egy kistányérba.

5. A masszát elővesszük a hűtőből, diónyi gombócokat formázunk belőle és meghempergetjük a porcukorban. A tepsire helyezzük, helyet hagyva a golyók között, mert el fognak terülni. 10-12 perc alatt készre sütjük.

fehercsokis_2

Innen a recept.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Hakapeszi Maki says:

    Sziasztok!

    Ebből hány keksz lesz? Köszi előre is 😉

  2. Györgyné Heizer says:

    Gratulálok a receptekhez! Azt sem tudom, melyiket válasszam. További szép sikereket kívánok!

  3. hmm, nem biztos, hogy dióval is működik, kicsit más a “nedvszívó képességük”.

  4. Boros Renáta says:

    mi is inkább a barna csokit szeretjük, de ez is jól néz ki… ha már csokis dolgokról beszélünk, ezt a különleges csoki-gyümölcs kombinációs mizo rudit ki kell mindnekinek próbálnia. Nálunk nagyon nagy kedvenc http://redir.ec/igazimalnas

  5. MsBambi76 says:

    A mindenit! Erről nem volt szó! :))
    Dióval is meg lehet ezt csinálni?

  6. Judit Giuditta Szekeres says:

    Húúú,én a csokisat komálom, de ez is elég jófélének tűnik, listára teszem!!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!