Csak a Puffin

Mogyoróvajas csokis keksz

Ha a mogyoróvaj, a cukor és a liszt nem lenne elég bűn, még egy kis csokit is rakunk ebbe a kekszbe, amitől olyan finom lesz, hogy kalória, szénhidrát és bűnfaktor ide vagy oda, csúszik, de nagyon. Tejjel, teával, magában, törve és egészben, asztalnál ülve, autóban ropogtatva, repülőn majszolva, sőt, sütés előtt akár nyersen is. Annak, aki egy kicsit is szereti a mogyoróvajat, vagy csak simán kekszrajongó, nagyon ajánlott.

mogyorovajas_keksz_570

Hozzávalók:
10 dkg vaj
14 dkg cukor (vagy kevesebb)
fél dl tej
1 db tojás
15 dkg darabos (crunchy) mogyoróvaj
20 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
5 dkg étcsoki

1. Sütőpapírral bélelünk ki 1 nagy tepsit és előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
2. A vajat megolvasztjuk, az étcsokit apróra vágjuk.
3. A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojást, a mogyoróvajat, a tejet, majd végül a lisztet és a sütőport is. Összekeverjük.
4. A masszából kanálnyi adagokat adagolunk a tepsire és kézzel, vagy pohár talpával ellapítjuk.
5. Kb. 18-20 perc alatt készre sütjük.

mogyorovajas keksz fekvo

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Emese Nagy says:

    Huu az előbb csináltam meg, valami szuper finom!! Köszönöm a receptet!
    Ems

  2. Dokika says:

    🙂 ez tényleg nagyon gyors volt..

  3. Judit Uliczki says:

    az általam leggyorsabban reprodukált recept evör. már a sütőben 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!