Csak a Puffin

Málnás cheesecake brownie-val

Hónapokkal ezelőtt készült először, aztán ez lett a blogszülinapi fotó, aztán csend, aztán most megint előkerült. Nem mondom, hogy ez legyen az első süti, amit életedben sütsz, mert van  némi rizikóka, hogy nem lesz jó, de ha már elég jól ismered a sütődet és van némi rutinod, akkor érdemes kipróbálni. Ősanyját, a málnás cheesecake brownie-t  (nyilván onnan jött az ötlet, honnan máshonnan) azért nem sikerült letaszítani a trónról, de ez is nagyon finom. Naná, hát ugyanazokból az alapanyagokból van.

Hozzávalók:
A csokis réteghez:
65 g vaj
65 g étcsoki
50 g cukor
1 db tojás
35 g liszt

A krémsajtos rétegekhez:
300 g krémsajt
200 g tejföl
75 g cukor
2 tojás
pár csepp vaníliakivonat (házi lehetőleg) -de el is hagyható
1 citrom reszelt héja
50 g liszt
200 g málna

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Ha nem szilikon, akkor kivajazzuk, kakaóporral meghintjük.
2. Először elkészítjük a csokis réteget: a csokit megolvasztjuk és félretesszük. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a csokit, és jól kikeverjük, végül hozzáadjuk a lisztet és ha simára kevertük, a sütőformába öntjük.
3. Sütőbe toljuk és kb. 15 percig sütjük. Tűpróbával teszteljük, az a jó, ha már nem folyik szét, de még nem is száradt ki. Vigyázni kell, mert nem túl vastag ez a réteg, gyorsan sül.
4. Közben elkészítjük a másik két réteget: A málna felét botmixerrel pürésítjük, a másik felét egészben hagyjuk (fagyasztott esetben lecsepegtetjük).
5. A krémsajtos részhez a krémsajtot, a tejfölt és a cukrot géppel elkeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a citrom reszelt héját, a vaníliát és alaposan elkeverjük, majd a legvégén hozzákeverjük a lisztet is. A massza felét átöntjük egy másik tálba.
6. Az egyik tál tartalmához hozzákeverjük a málnapépet, majd óvatosan a málnaszemeket is.
7. Ha a csokis rész már nem folyékony, ráöntjük a fehér krémet, sütjük 15-20 percig, majd a tetejére a málnás krémet és további legalább 20 percig sütjük. (Vagy úgy csináljuk, mint én most, és a csokisra a málnás réteget raktam és a tetejére a fehéret.)

Tűpróbával teszteljük, az a jó, ha már nem ragad rá a tűre semmi.

(Én speciel most türelmetlen voltam, még nem volt teljesen megsülve a csokis réteg, rányomtam a málnás masszát, mire a csokis szétfolyt és így összekeveredett kicsit a málnással.. ezért látszik a fenti képen jobbra, hogy bekúszik a málnás rétegbe a csoki. Az ízén nem nagyon változtatott, de jobb türelmesen kivárni, na.)

Ez meg itt a korábbi, fordított verzió:

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Zsú says:

    ez nagyon jól néz ki. egyszer ki kell próbálnom. 🙂CUKOR

  2. Szofi says:

    gyönyörűséges!én is odáig vagyok érte meg vissza 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!