Csak a Puffin

Bongó-krém

Node, mielőtt még rátérnénk erre a meggyes-pisztáciás brownie-morzsás pohárkrémre, ezt nézzétek meg:

Melinger Zita, a hipertehetséges, fantasztikus Meilinger Zita rajzolta. A blognak. Nekem, rólam, értem, stb. Jó, mi? Zita minden, ami én nem vagyok. Szuperül rajzol, míg én egy egyenes vonalon is pár percig gondolkodok, Zita szupercuki babákat varr, míg én – sajnos – a mai napig nem villantottam meg nem létező varrótudásomat, és úgy egyébként, egy nagyon tehetséges művész, ami én abszolút nem vagyok. Még az év elején kezdtük a liaisont, amikor Brúnó első szülinapjára egy macit rendeltem tőle, ő az itt ni:

A maci a Walter nevet kapta, ami arról is híres, hogy – bár nem hurcolja magával Brúnó sehova és egyelőre nem kötődik hozzá különösebben, – amikor azt mondtuk, hogy “hol van Walter”, akkor egyenesen odaspriccelt és megfogta Waltert – és ez volt az első ilyen jelenség a kis életében. Ezen egészen addig örvendeztünk, míg egy másik alkalommal a “hol van a kamion”-ra is Waltert fogta meg, és akkor leesett, hogy ő lehet, hogy a “hol van-t” köti össze a macival, de mindegy, túléltük. Walter törzstag azóta is, én meg “összebarátkoztam” Zitával és lerohantam az ötleteimmel…és addig meddig diskuráltunk, míg végül kikerekedett belőle például Zitának ez a nagyszerű ötlete, hogy néha küld nekem 1-1 posztomhoz rajzot. Mint például most. Ahogy morzsázom a brownie-t és előkészítem a meggyet. Hát mennyire cuki már, nem?

Nézzétek meg Zita lapját feltétlenül, nagyon aranyos állatkákat varr, (nálam a maci, az oroszlán és a bárányka a top3:) gyönyörű táskákat is készít és hát rajzol sokat és szépet. Van ez az új dolog, aminek az a lényege, hogy beküldhetsz egy fényképet és ő “megrajzolja” azt, hát ez szerintem olyan jópofa, hogy ha tehetném, minden fontosabb momentumról csináltatnék ilyet és ezekkel dekorálnám pl. Brúnó szobáját is.

No és akkor a kitérő után a recept:

Hozzávalók:
A brownie-hoz:
65 g vaj
65 g étcsoki
35 g darált pisztácia
1 db tojás
50 g cukor

2-3 dl hideg habtejszín (esetleg pici porcukorral édesítve)
meggy
pisztácia darálva
(pisztáciapaszta, mint ez itt) – elhagyható

1. A brownie-t elkészítjük: A csokit megolvasztjuk és félretesszük. A vajat megolvasztjuk és a cukorral és tojással kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokit és a végén a darált pisztáciát is. 18 cm átmérőjű tortaformában 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Ha kész, hűlni hagyjuk.

A brownie-t magában, vaníliafagyival, vagy akár málnahabbal is megehetjük, de beáldozhatjuk egy ilyen pohárkrémben is.

2. A tejszínt felverjük, ha nagyon édesszájúak vagyunk, akkor a vége felé adunk hozzá 1-2 evőkanál porcukrot. A meggyet megmossuk, kimagozzuk.

3. Összerakjuk a pohárkrémet: teljesen tetszőleges sorrendben egymásra adagoljuk a hozzávalókat. A legjobb a tejszín, (pisztáciapaszta), browniemorzsa, meggy, darált pisztácia sorrend volt. Ezt addig halmozzuk, amíg fér a pohárba.

A pisztácia továbbra is a Noosti Kft szuper pisztáciája, amiről már korábban is írtam.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!