Csak a Puffin

Krumplival, citrommal, olívával sült csirke

Ne kérdezzétek, mikor készült. Ezer éve nagyjából.

Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 fej lilahagyma
50-100 g olívabogyó
1-2 db citrom
2 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál balzsamecet
1,5 dl húsleves alaplé
1 kg csirkehús (mell, comb, szárny vegyesen)
só, bors
olívaolaj

petrezselyem

1. Előkészítünk egy jó nagy tűzálló tálat.
2. A csirkét megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk és feldaraboljuk, a lilahagymát is meghámozzuk és cikkekre vágjuk. A citromot megmossuk és felkarikázzuk.
3. A krumplit a sütőtálba halmozzuk, rászórjuk a lilahagymát, a citromot és az olívát.
4. A húsleves alaplevet elkeverjük a paradicsompürével és a balzsamecettel és ráöntjük a tál tartalmára.
5. Legfelülre kerülnek a csirkedarabok, sózzuk-borsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal.
6. 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük, vagy amíg a csirke aranybarnára nem sül.
7. Ha ez kész, akkor a csirkedarabokat kivesszük, jénaiba tesszük, vagy alufóliával lefedjük, hogy meleg maradjon, és a sütőtálat még visszatoljuk 10 percre 220 fokon.

(adhatunk még hozzá húsos, füstölt szalonnát is, nem fog neki ártani)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!