Csak a Puffin

Neil Perry: Jól enni, jól lenni

A T.Bálint kiadó újabb klassz könyvvel hozza kísértésbe a szakácskönyvgyűjtőket. Neil Perry ausztrál TV-séf Jól enni, jól lenni című könyve kicsit más, mint a manapság szokásos celebrity-séf könyvek. Ezt mondja az ajánló:

“Ez a könyv nem a manapság divatos, bonyolult különlegességeket dicsőíti, hanem a békés, nyugodt, otthoni öröm-főzést, aminek Perry akár a maga kedvére, egy hosszú nap után, még éjszaka is képes nekiállni. Valóban végtelenül egyszerű, ám annál fantasztikusabb ízharmóniákkal ismerteti meg olvasóit, amelyek kivétel nélkül bevált, kipróbált fogások.

A (hölgyek nem kis örömére) igen jóképű, „szolid macsó” Perry a könyv minden oldalán emlékezteti olvasóit, hogy a főzés állandó örömforrás. A közös étkezés pedig – különösen a szeretteink, barátaink körében – akkor is minden alkalommal az élet kivételes ajándéka, ha csupán egy omlettet ütünk össze vasárnap reggelire. A gyönyörű kötetet páratlan szépségű és hangulatú fotók teszik még különlegesebbé.”

Tényleg nincsenek benne nagy, színes hangulatfotók, alapvetően ételközpontú a könyv és azokból is a jófajtáké. Saját, kedvenc receptjeinek gyűjteménye ez, olyan recepteké, amiket a családjának, barátainak szokott készíteni. A receptek tényleg nem túl bonyolultak, de mégsem szokványosak. Hogy igen jóképű-e, nos, az azért kérdéses. Nekem legalábbis nagyon nem a zsánerem, bár az is biztos, hogy nem nagyon szoktam az 1957-es évjárattal foglalkozni. Egyetlen fájdalmam, hogy nincs annyi hal a környezetemben, amennyit szeretnék, így a halas receptek többségét nem ma fogom kipróbálni.

Itt egyébként bele is lehet nézni a könyvbe. A kiadó honlapján pedig kedvezményesen megvehető a könyv, ráadásul ingyenes a kiszállítás. Érdemes szétnézni, náluk jelent meg pl. Rachel Allen könyve is! Plusz, a kiadó facebook oldalán is sokszor vannak akciók, úgyhogy azt is nézzétek meg.

Neil Perry: Jól enni, jól lenni
T. bálint Könyvkiadó
2013
256 oldal
5990 Ft

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!