Csak a Puffin

Kókuszos keksz (tej, cukor és gluténmentes)

Két dolgot szeretnék mondani. Egyrészt: nincs annyi mandula a világon, amit a gluténmentes játszin játszók ne tudnának elhasználni. A legnagyobb szívás, hogy a mandula a legfinomabb liszthelyettesítő – sütikben legalábbis – viszont egyben a legdrágább is. Lehet mandulalisztet venni, lehet darálni bolti mandulát, lehet blansírozni héjas mandulát és aztán darálni és nagyjából ilyen sorrendben csökken a lelkesedés is a mandula iránt, mert mikor az őrült forró mandulaszemeket kivesszük és próbáljuk kipattintani a héjából, akkor azért nem a legszebb gondolatnak jutnak eszünkbe, ugye? Nem beszélve a maga mögött hagyott gusztustalan barna löttyről, ami frankón össze is fogja a lábaskánkat. Ejnye mandula. Pedig nagyon kell, mert a sütiket a darált mandula menti meg.

A másik dolog: játék. Csuda kiegészítőket lehet kapni a Dekorellashopban, nézzetek szét, mert nagyon megéri. Szépséges dekortapaszok (olyan mint a cellux, csak mintás és könnyen le lehet szedni a legtöbb felületről) vannak, amivel gyakorlatilag elérheted azt, hogy betankolsz egy fehér étkészletet, és aztán naponta változtatgatod a designt. Szuper cucc, higgyétek el. Könnyen kezelhető, nyissz-nyassz, ragasztás, aztán húzhatod is le és jöhet a másik minta. Itt a képen is azzal van díszítve az üveg, a tányér, a címke. Na és a két másik aduász, ami nélkül nincs 2013-ban gasztroblog-fotó, a papírszívószál és a baker’s twine (pékzsineg). Tele vannak az amerikai honlapok ezekkel a cuccokkal, nem csoda, hogy itthon is egyre menőbb. 
A játék pedig a következő: Írjátok meg hétfő éjfélig a puffinjatek(kukac)gmail(pont)com email címre, hogy hányféle dekortapasz kapható a Dekorellashopban és hogy Nektek melyik tetszik a legjobban. 1 nyertes lesz, aki egy Rachel Allen: Bake szakácskönyvet fog nyerni. Eredményhirdetés kedden, május 21-én.
————-
Köszönöm szépen a rengeteg jó választ. A nyertes Falkovics Pálné. Gratulálok!!!

Hozzávalók:
10 dkg darált mandula
10 dkg kókuszreszelék
8 dkg kókuszzsír (vaj helyett, ahogy mondtam, no para, olcsóbb a vajnál)
6 dkg nyírfacukor
2 db tojás
6 dkg aszalt sárgabarack
6 dkg étcsoki

1. A mandulát és a kókuszreszeléket elkeverjük, a kókuszzsírt megolvasztjuk és kikeverjük a tojásokkal és a nyírfacukorral.
2. Az étcsokit és az aszalt sárgabarackot apró kockákra vágjuk.
3. Mindent összeöntünk és összekeverjük, majd hűtőbe tesszük, hogy kicsit dermedjen.
4. Előkészítünk 1-2 tepsit, sütőpapírral béleljük ki, a sütőt pedig előmelegítjük 175 fokra.
5. A masszából diónyi golyókat gömbölygetünk, a sütőpapíros tepsire rakjuk és tenyérrel kilapítjuk.
6. 12-18 percig sütjük. Az a jó, ha kezd kicsit pirulni. Nekem még több is volt, mint 18 perc.

Ha kihűlt, akkor sem lesz száraz/ropogós, inkább puha keksz ez. A barack íze nagyon nem érződik rajta, viszont jó kókuszos-csokis, tényleg nagyon finom.

A kókuszolajat, nyírfacukrot továbbra is itt érdemes venni a puffin12 kuponnal ugyanis 10% kedvezményt kaphattok.

Ja, és ez a recept adta az alapot, csak változtattam rajta.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Dokika says:

    remélem én is:) köszi a visszajelzést!

  2. Cicasi says:

    Köszi a receptet! Ma elkészítettem, két változtatással: nádcukor a nyírfacukor helyett és aszalt vörösáfonya az aszalt sárgabarack helyett (ez volt itthon). Finom lett! Melegen/langyosan óvatosan kell mozgatni. Remélem ízlik majd annak is, akinek viszem este. 🙂

  3. kobeni says:

    na, akkor majd legközelebb olyat veszek 🙂

  4. szia kobeni, kiderült a turpisság, a Nature Cookta és a Xukor márkájú termékekre vonatkozik a kedvezmény. én értettem rosszul, sorry.

  5. kobeni says:

    Drága Puffin!Nem működik a kuponkód 🙁


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!