Csak a Puffin

Bazsalikomos fehércsokihab

Ha nem lenne Anyukám meg a kincsei, ez a blog sehol nem lenne. De tényleg. Annyi mindent kaptam tőle az elmúlt 6 év alatt – mármint konyhai cuccot, fotózási alapanyagot, stb. – hogy az hihetetlen. A legjobb dolgok a sutyiban megőrzött csetreszek, amelyekért mások a bolhapiacot járják hétvégenként. Mindent, ami oldschool, tőle csakliztam el, az esetek 95%-ában az engedélyével:) A habszifont is. Szerintem majdnem öregebb, mint én. Mármint a habszifon is, mert Anyukám nyilván öregebb, mint én. Haha. De kiválóan működik – a habszifon is és Anyukám is:), úgyhogy újabb nagy piros pont a good Maman-nak:)

Hozzávalók 4 adaghoz:
10 dkg fehér csoki
2 dl tejszín
10 levél bazsalikom
1 kk cukor

A csokit egy kis lábasban a tejszínnel együtt kis lángon, folyamatos kevergetés mellett összeolvasztjuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről.
A cukrot a bazsalikomlevelekkel mozsárban szétdörzsöljük, a fehér csokis tejszínhez adjuk és állni hagyjuk fél-1 órán át. Ha teljesen kihűlt, habszifonba töltjük és patronnal felhabosítjuk. Hűtőben hűtjük 1-2 órán át.

Innen jött a recept:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. gondolom, hogy igen, működhet étcsokival is!

  2. szaberka says:

    Ez irtó jó! Gondolom, étcsokival is működik, azt jobban szeretem…

  3. Katus says:

    ohh nagyon jol nez ki. marmint szuper a foto de biztos irto fini a csokihab is. nyami. veget erhetne mar a tejmentes dieta grrrr…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!