Csak a Puffin

After eight házilag

A mentolos csoki, tudod. Vagy szereted, vagy nem. Ha igen, akkor hajrá, elég hasonló a végeredmény. És légyszi, ne mondd, hogy csak 8 után szereted, jó?:)

Hozzávalók 8-10 db-hoz:
2 evőkanál sűrített tej
1 evőkanál puha vaj (fontos, hogy jóminőségű, sótlan vaj legyen)
mokkáskanálnyi borsmentakivonat (Dr Oetker, pici üvegecske)

10-15 dkg étcsokoládé

1. Az étcsoki 2/3-át kis lábasban kicsi lángon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről és beletördeljük a maradék csokit és addig kevergetjük, míg az is teljesen megolvad. Kikenjük vele a csokiformát és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
2. Míg dermed a csoki, elkészítjük a tölteléket, ami annyiból áll, hogy a hozzávalóit egy kis tálkában kikeverjük. Kóstoljuk meg, lehet, hogy kevesebb/több borsmentakivonat kell bele. Ha jó az íze, hűtőbe tesszük.
3. Ha megdermedt a csoki, kivesszük a hűtőből, egyenletesen megtöltjük a töltelékkel, majd újraolvasztjuk a maradék étcsokit és befedjük vele, lehetőleg precízen, hogy mindenhova jusson.  Hűtőben megdermesztjük, majd kipattintjuk a formából és kész is.

Sajnos klasszik, négyzet alakú after eightet nem tudtam csinálni,de ez a szíves forma kb pont jó méret. Itt kapható egyébként.

(Többféle recept is van a neten, van, aki fehér csokival operál, van, aki ezt a sűrített tejes verziót variálja. Én ezt próbáltam kapásból, jó lett, úgyhogy nagyon nem bonyolítanám. Picit talán lehetne sűrűbb a töltelék, de így is tökéletes volt.)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Dokika says:

    én az ázsia bt üzletében vettem – úgy rémlik.

  2. Anita Balogh says:

    Hol lehet ilyen borsmenta kivonatot kapni?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!