Csak a Puffin

Citromos álom

Kulka János szakácskönyve sajnos nincs meg nekem, de egy csomó helyen láttam, hogy ez a legjobb recept, hogy így, hogy úgy, ez maga a csoda, mindenkinek ki kell próbálni, ennél jobb nincs a világon, stb, stb. Kipróbáltam, tényleg finom, de azért van jobb a világon:) Mondjuk nekem meg nincs Kossuth-díjam…

Tudtad egyébként, hogy Kulka János ugyanazon a napon született, mint Leonardo DiCaprio? (csak pár évvel korábban (nov. 11.)? Na, tudtad, vagy nem tudtad? Most mi van? Ez egy fontos információ. A 99-es soltvadkerti közgáz gólyatáborban például meglehetősen fontos pontot sikerült bezsákolnom egy vetélkedőn azzal, hogy kapásból vágtam, mikor van a kis – akkor még épp csak berobbanó, tejfölösszájú DiCaprio szülinapja. Én tudtam. Alapműveltség. Simán. Haha. Francokat. De az ilyen felesleges infómorzsákat már egy valamirevaló Bravo vagy Popcorn magazin hanyag átlapozásával is szivacsként szippantja be az agyam. És most már legalább azt is tudom, hogy Kulkának is aznap van. Újabb értékes infó.

Visszatérve a szóban forgó desszertünkre, a jó benne leginkább az, hogy roppant egyszerű, mint minden pohárkrém, és ez legalább még olcsóbb is, mint felmenői, a tiramisuk, mert ebben nem mascarpone van, hanem tejföl. Nagyjából ennyi a lényeg, érdemes kipróbálni. Tulajdonképpen ungarische citromos tiramisu.

Hozzávalók kb. 3 adaghoz:
100 g babapiskóta
100 g tejföl
150 g habtejszín
fél citrom reszelt héja és leve
2 ek porcukor

a tetejére gránátalmamagok (elhagyható)

1. A tejszínt felverjük, a porcukrot és a citrom héját és levét elkeverjük a tejföllel. Óvatosan hozzákeverjük a tejszínhabot is.
2. Előveszünk 3 db kb. 2 dl-es poharat és összeállítjuk az álmot. Alulra jön egy kis krém, rá pár darabka babapiskóta, rá megint krém, megint piskóta. Egészen a pohár tetejéig. Felül krémmel zárjuk a sort.
3. Hűtőben érleljük 2-3 órán át, tálaláskor megszórjuk gránátalmamagokkal például, de a málna sem lehet rossz, vagy egy kis reszelt csoki sem. Elvégre citromról beszélünk.

Ja, ezek azért elég nagy adagok, lehet kisebb pohárban is prezentálni, és akkor kijön 4-5 adag ebből a mennyiségből.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Cukroskata says:

    Én is megcsináltam, de nem volt valami nagy siker 🙁

  2. 🙂 akkor anyukádnak kellett volna a good foodban szerepelni:) igen, a citrombomba is jó!!

  3. ….nálunk “Citrombomba”néven “fut”de a lényegen nem változtat,kellemesen friss,és finom desszert! 🙂

  4. Anonymous says:

    én a good foodban láttam, ott is ő csinálta, mondtam is anyukámnak, hogy lenyúlták a receptjét,mivel ő 15 éve csinálja, igaz citromos krém névvel fut nálunk:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!