Csak a Puffin

Gordon Ramsay legjobb menüi

2011 és 2012 a Ramsay-rehabilitáció éve. Kezdjük ott, hogy 2007 körül odavoltunk érte meg vissza. Imádtuk minden műsorát, olvastuk az önéletrajzát, rendeltem sorra az angol nyelvű könyveit és szerettük nagyon. Mármint családilag, azért a királyi többes. Aztán lassan itthon is elkezdték “felkapni”, jöttek a könyvei, annak is örültünk, de aztán jött a Hell’s kitchen is, amitől meg olyan haragra gerjedtem 1-2 éve, hogy átmenetileg szakítottam vele, mert az már nagyon sok volt nekem. Tavaly aztán kezdtem kicsit oldódni és újra befogadni, pláne, hogy most hozzám közelebb álló könyvei is kezdtek megjelenni, úgyhogy most kifejezetten jó a nexus köztünk, rajta múlik, hogy mit hoz a jövő:)

Szeretem a Világkonyhát is, a Baráti lakomákat, a karácsonyi Gordon-könyvet is, és valószínűleg szeretni fogom tartósan az új könyvét is, a Gordon legjobb menüi című kiadványt is, ami azért tartogatott egy kisebb, mit kisebb, nagyobb meglepetést. Amikor kézbe vettem és kinyitottam, jól meglepődtem, mert álmomba nem gondoltam volna, hogy Gordon Ramsay-nek olyan szakácskönyve is lesz, ami vízszintesen három részre van vagdosva, egy sáv az előételeké, a középső sáv a főételeké és az alsó sáv a desszerteké, szóval olyan, mint a gyerekkönyvek, amikor a fej, a test, meg a láb elválik egymástól és lehet variálni, mikor melyik milyen ruhát hord,stb. Minden oldalon kép van, hátlapján a recept és mivel az egyes sávokat egymástól függetlenül lehet lapozni, így tetszőleges menüket állíthatunk össze. Összesen 52-52-52 recept van minden fogáshoz, azaz pontosan 1 évre való adag, ha heti 1 Gordon napot tartunk, de egy jó matekos könnyen ki tudja számolni, hogy a variációk lehetősége 100.000 feletti, így tulajdonképpen egész életünkre jut heti 1 Gordon menü:) Persze nem csak úgy ömlesztve van, van benne tematika is, szezonális alapon és nemzetközi konyhavonalon is próbálta rendszerezni a recepteket, van benne – nyilván – brit, azon kívül olasz, spanyol, thai, indiai, francia, mexikói, marokkói receptsorozat, őszre, télre, nyárra, tavaszra. Ebben a könyvben nincsenek felvezető szövegek, se portrék, se sztorik, csak a hajtogatós receptek, mindez Gordon színvonalon, de mégis hétköznapi használatra.  Nem mondom, hogy minden alapanyag beszerezhető bárhol, de aki Gordon-receptekhez nyúl, az szerintem nem is számít ilyesmire. Ötletadó, inspiráló, menütervező könyvnek tökéletes!

Gordon Ramsay – Ramsay legjobb menüi
Alexandra Kiadó
2012
160 oldal
4500 Ft

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!