Csak a Puffin

Csokis rugelach

Épp ideje volt már kipróbálni, évek óta készülök rá, dehát olyan ritkán sütök:), hogy nem csoda, hogy nem került sorra. Tényleg nem tudom, miért nem csináltam még meg, bár most, hogy így belegondolok, valószínűleg azért, mert a krémsajt mindig a málnás cheesecake brownie-ban végezte.. Jó kifogás na. Pedig príma karácsonyi kis édesség ez, bár nem látom okát, miért ne lehetne évközben is enni, eszünk ennél vadabbakat is nyáron, ősszel és tavasszal is simán..:)

És igen, belehúzok a karácsonyi témába, különösebben nem esik nehezemre. Minden évben elmondom, hogy nem vagyok az a szájhúzós típus, szeptembertől kezdve várom a karácsonyt, tőlem aztán a last christmast nyomhatják a strandon is, mindig örülni fogok neki. Cserébe például egyáltalán nem izgat a Húsvét, úgyhogy teljesen jogos a halmozott karácsonyvárás részemről, nem ér morogni.

A díszletet (a zászlófüzért és az édességes, felakasztható zsákocskát Mézikével  – aminek a végén szép kis piros csengettyű is van – csak Brúnó letépte, pedig akkor még nem tudta, hogy a zsákocska egyébként pont jó a fejére süvegként:):):)  a nagyon kedves, csodakezű varrómester Ágitól kaptam, aki nemrég nyitotta meg Meska-boltját, ahol ilyen és ehhez hasonló varrott szépségek sorakoznak. Elfogult vagyok a zászlófüzérrel, mert – ahogy a múltkor írtam – rengeteg amerikai honlapot nézek és látom a szebbnél szebb dekorációkat, ahol olyan alap a zászlófüzér, mint 94-es klubdélutánon a papírpohár és Mariah Carey Hero című száma, amire szigorúan a kiszemelt fiúval ér lassúzni, merev kéztartással, minimum 50 cm távolságot tartva. Szóval szerintem nagyon klasszul is mutat, úgyhogy nagyon örülök, hogy végre itthon is lehet kapni ilyesmit, ráadásul személyre szabottan lehet alakítani is a feliratot, tehát a konklúzió az, hogy ez egy szuper dolog. Menjetek és nézzetek szét Áginál, a Szívből Boltban itt, és a facebookon itt. Most meg is lehet Nála nyerni egy ilyen télapós zászlófüzért, ha követitek a facebook oldalát, úgyhogy go!

De azért a receptet is nézzétek meg:)

Hozzávalók:

Tészta:
12 dkg natúr krémsajt (Philadelphia)
12 dkg puha vaj
4,5dkg porcukor
15 dkg liszt

A csokis töltelékhez:

3 g kakaópor
30 g kristálycukor
30 g étcsoki
25 g olvasztott vaj

A tetejére (nálam ez lemaradt, ezért ilyen sápadtarcúak)
1 tojás
2 evőkanál tej

1. A tészta hozzávalóit géppel, vagy kézzel összegyúrjuk és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.
2. Közben elkészítjük a tölteléket: A vajat megolvasztjuk, a csokit apróra vágjuk és jól kikeverjük őket a cukorral és a kakaóporral együtt.
3. Ha letelt az 1 óra hűtési idő, akkor előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.
4. A tésztát két részre vágjuk, az egyik felét jól meglisztezett deszkán, lisztezett sodrófával köralakúra nyújtjuk, majd a kört 8 cikkre vágjuk, minden cikket megkenünk a csokis krémmel (a felét használjuk el nyilván), majd a cikkeket feltekerjük és a tepsire helyezzük. A végén lekenjük a tojás-tej keverékkel és sütőbe toljuk 20-25 percre.

A tészta receptje innen származik.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. milyen ügyesen válaszoltam ezekre. hát örülök, hogy tetszik minden, pláne a kicsi keze:) a tejföltipp is nagyon jó, ki fogom próbálni.

  2. Ferilka says:

    A recept tuti-nyerő :-)) Ma megcsináltam uzsonnára, Mini is ette, a vendégek is ették, én meg faltam :-)) Köszi!!! (Már csak a nevét kéne megtanulnom…)

  3. Anonymous says:

    Krémsajt helyett tejföllel is szuper (akár anyagi megfontolások alapján, akár a krémsajt felhasználásának egyéb lehetőségeit figyelembe véve). Már nem tudom, hol olvastam, de egyszer kipróbáltam, és semmi különbséget nem éreztünk. Plusz ez nagyobb eséllyel van otthon bármikor, mint a krémsajt. Üdv, Zsófi

  4. Rebarbara says:

    Süti jöhet,díszítés pazar,de a csöpp kis tündérkezekkel semmi nem versenyez:))

  5. Anonymous says:

    Na úgy látom meg is lesz a hétvégi sütiprogram.A héten minden nap sütöttem tőled valamit, lassan Julia és Julie filmet leforgathatják rólunk is…Ezt nevezik függőségnek?

  6. Réka says:

    Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!