Csak a Puffin

Earl grey bonbon/trüffel

Lehet bonbont tölteni ezzel a masszával, de most nem volt pepecselés, egyszerűen kockákra lett vágva. Tömény csokikockaboldogság, végre teás ízesítéssel.

Hozzávalók:

1 dl tejszín
5 dkg vaj
3 filter Earl Grey tea
15 dkg étcsoki
5 dkg fehér csoki
3-4 ek. darált keksz
1/4 citrom reszelt héja

1. A tejszínt felforraljuk és a teafilterekből beleszórjuk a teát (szétvágjuk a filtert, igen úgy), majd ázni hagyjuk kb 10 percig.  Átszűrjük egy másik lábasba (jól kinyomkodjuk a szűrőn keresztül a levet), és a vajjal újra felforraljuk.
2. Beletördeljük a csokikat és addig kevergetjük, míg teljesen felolvadnak. Belereszeljük a 1/4 citrom héját, majd a keksszel jól elkeverjük.
3. Egy kisebb fémdobozt kibélelünk folpackkal és beleöntjük a masszát és hűtőbe tesszük pár órára.
4. Ha teljesen megdermedt, akkor kockákra vágjuk és kapszliba “ültetve” tálaljuk. Meg lehet hempergetni kakaóporban is, lehet díszítgetni is, de így a legjobb, pucin.

Innen van a recept.

Ha tetszett, de ha nem, akkor is, gyere a facebookra, mert ott jó. Ha nem szereted a facebookot, akkor ne gyere, maradj itt és nézz szét jobban. 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Alig várom, hogy elkészítsem! Nemrég találtam rá(d) és nagyon izgalmasnak találom. Milyen mennyiség lesz belőle?É.

  2. szaberka says:

    Te Doki, ez jó! Nem vagyok teás, pláne nem fekete teás, de így ki lehet bírni ;)))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!