Csak a Puffin

Marcipános-mandulás kuglóf

Újabb recept Hegyi Barbarától A forralt bor tette igazán vonzóvá, reggel 8-kor vörösbort forralni meglehetősen jó érzés ugyanis. Seszínű zsebkuglófok. Gyönyörű fényviszonyokat választottam, ugye?:)

Hozzávalók:
2 dl forralt bor – vörösbor forralva:)
4 db tojás
200 g cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 dl olaj
300 g liszt
100 g darált mandula/dió/mogyoró
50 g marcipán
1 csomag sütőpor
1 citrom vagy narancs reszelt héja

vaj és zsemlemorzsa a formához

1. A vörösbort felforraljuk, majd megvárjuk míg kihűl.
2. A tojásokat összekeverjük a cukrokkal, az olajjal és a kihűlt forralt borral, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a mandulát/diót/mogyorót és belereszeljük a marcipánt és jól elkeverjük.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy jó nagy kuglófformát, vagy egy kisebbet és még más sütőformákat (nálam most egy közepes csillag alakú kuglófsütő forma és ez a szupermini-kuglófsütő játszott), ha szükséges, kivajazzuk és zsemlemorzsával megszórjuk a formát.
4. A masszát beleöntjük a formába (kb. 2/3-ig legyen), és 40-45 percig sütjük.

Tea mellé is príma, de fagyival, vagy akár összerottyantott savanykás gyümölcsökkel is kiváló.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!