Csak a Puffin

Almaleves

Almaleves almából. Klasszik, habarásos. Finom. Szeretem. Ha alma lennék, szívesen végezném így. De ha nem, akkor mindenképpen ilyen almás piteként

(Milyen egy sumák ez az almagyerek azér’?! Kívülről szép kis pirospozsgás, belül meg ilyen seszínű. Szemben például a pisztáciával, ami kívül seszínű és belül szép. Mondanám erre, hogy “csak kívül vagyok szőke, de belül sötét vagyok”:) De nem is vagyok szőke, szóval ezt csak úgy mondom.:) Ja és sötét se.

Hozzávalók: (6-8 személyre):
3-4 nagyobb savanykás alma (mondjuk idared)
1 db citrom
1 púpozott ek liszt
2 dl tejföl
1 cs. vaníliás cukor
só, cukor, ízlés szerint

1. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk és felkockázzuk. A citromokat megmossuk és félbevágjuk.
2. 1liter vizet felforralunk pici cukorral, beletesszük a félbevágott citromokat, aztán az almát és közepes lángon főzzük.
3. A liszthez hozzáadunk egy kevés cukrot, a vaníliás cukrot, és két-három csipet sót és egy kevés tejföllel simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a többi tejfölt és tovább keverjük.
4. Amikor az alma már megfőtt, a forró levéből egy merőkanállal a tejfölös habaráshoz adunk, elkeverjük, majd hozzáadunk még 3 merőkanálnyi levest, azt is elkeverjük és az egészet visszaöntjük a levesbe.
5. Állandó kavargatás mellett felforraljuk a levest, ha túl sűrű lenne, adunk hozzá még egy kis vizet, és ha úgy érezzük, esetleg még egy pici cukrot.
6. A citrom darabokat a végén kivesszük. Hidegen, vagy melegen esszük. No nem a citromot, hanem a levest.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!