Csak a Puffin

Citromos-joghurtos bonbon

No, ilyen egy félkezes bonbon. Ahhoz képest egész bonbonszerű. Leszámítva, hogy a kipattintásnál csöppet megtörtek.. Hehe. Nem baj, hazudnék, ha azt mondanám, hogy Brúnóval a kezemben szebb bonbont és fotót tudok csinálni. De még mindig jobb, mint az a valami, amit pár napja macaron néven produkálni bírtam. Ez van. Ja, de amúgy nagyon finom, ha az nem derült volna ki.

Hozzávalók a töltelékhez:
2 ek tejszín
5 dkg fehér csoki
2 kk natur joghurt
1 citrom reszelt héja

étcsoki

1. A tejszínt és a fehércsokit egy kislábasba mérjük és közepes lángon, folyamatosan kevergetve összeolvasztjuk. Jó sok időbe telik, de türelem! Ha kész, félretesszük hűlni.
2. Ha a tejszínes fehér csoki kihűlt, hozzákeverjük a joghurtot és belereszeljük a citrom héját és simára keverjük. Kicsit hűtőbe rakjuk.
3. Az étcsoki 2/3-át kis lábasban kicsi lángon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről és beletördeljük a maradék csokit és addig kevergetjük, míg az is teljesen megolvad. Kikenjük vele a bonbonformát és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
4. Ha megdermedt a csoki, kivesszük a hűtőből, beleegyengetjük a citromos krémet és ismét hűtőbe tesszük.
5. Kb. fél óra elteltével újra megolvasztjuk a maradék csokit, és ezzel befedjük a bonbonokat. Hűtőben megdermesztjük, majd kipattintjuk a formából és kész is.

(A töltelék kb. 10-12 bonbonhoz elég.)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. rita, én sem látom, gőzöm sincs hova lett… meg kommentek is tűntek el.

  2. Rita says:

    Nálam eltűnt az előző bejegyzés, amiben a hallgató gasztroblogokat sorolod rendszertani kategóriákba…

  3. zsoofi, étcsokival, ecsettel vagy kiskanállal. vagy beleöntöd és megfordítod, hogy kicsepegjen a felesleg. zsuzsi, köszi a tippet, de itt nem a csoki volt a hibás, hanem én… de kipróbálom, hátha azzal én is ügyesebb leszek:)

  4. Milyen csokit használsz? Azon gondolkodtam, hogy lehet nem elég folyós a csokid, és azért nem mászik bele rendesen a fránya a mélyedések mintájába. Pont tegnap én is így jártam egy sűrűbbel 🙂 A legfolyósabb csoki szerintem a Lidl-es 60%-os (talán Amazonas?), mondjuk azzal tuti két rétegben kell kenni, mert értelemszerűen kevésbé vastagon is fed.

  5. Zsoofi says:

    Mivel kell kikenni a bonbonformát? Nekem még sosem sikerült normálisra, biztosan ez valami tudomány lehet… 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!