Csak a Puffin

Kakaós-kókuszos kalács

No, hát itt tart a kalácsprojekt és nem is rossz az állás. Ez a verzió például elég jófajta. Gyorsan meg lehet sütni, amíg nem jön vissza a meleg. Apropó, apró popó: a hírlevélre feliratkoztatok már? Remélem, igen. Itt lehet pótolni, ha mégsem. De sajnos már csak a folyosó mellett van hely és nem tudom egymás mellé adni. Haha. Na hírlevélre feliratkozni, kalácsot sütni, kedveseket írni, kommentelni ér.

Hozzávalók
1 tasak porélesztő
100 ml tej
500 g liszt
100 g tejföl
100 g cukor
1 cs vaníliás cukor
50 g kókuszreszelék
2 db tojás
70 g vaj
1 kk só

+ fél ek kakaópor
+ fél ek liszt

1. A tejet mikróban langyosra melegítjük, beleszórjuk a porélesztőt, egy pici cukrot és lefedve megfuttatjuk.
2. Közben a vajat megolvasztjuk egy tálban, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót (kivéve a plusz kakaóport és plusz lisztet), majd ha az élesztős tej felfutott, akkor azt is, és összegyúrjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük.
3. Ha megkelt a tészta, két részre szedjük, a feléhez hozzáadjuk a + kakaóport, a másik feléhez a +lisztet és összegyúrjuk. (nekem elég volt fél-fél evőkanálnyi, hogy ne ragadjon a tészta, de lehet, hogy nektek picit több kell majd, vagy kevesebb:)
4. A fehér tésztát 3 részre szedjük és hurkákat söndörgetünk belőlük, a kakaós tésztát szintén 3 részre szedjük és abból is hurkákat sodrunk. Felváltva egymás mellé rakjuk a hurkákat és kalácsot fonunk belőlük, úgy, ahogy ez a lenti videó mutatja. A kész kalácsot tepsire helyezzük és lekenjük tojással.
5. 180 fokra melegítjük a sütőt, betoljuk a tepsit – rajta a kaláccsal:) és kb. 30 percig sütjük.

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Dokika says:

    Hajrá Kata, egyre jobban fog menni!!

  2. Kata says:

    Ezt a fonás-dolgot még gyakorolni kell… de az tuti, hogy ezzel a tésztával fogom legközelebb is 😉

  3. jól tetted. örülök a visszajelzésnek, köszi szépen!

  4. Kipróbáltam! Isteni finom, köszönöm a receptet ;)Mivel tejcukor érzékeny vagyok így a tejet helyettesítem egy kis növényitejporos vízzel.

  5. juc says:

    7 g, de az a lényeg, hogy a zacskón feltüntetik, hogy 1/2 kg liszthez való, mert pl. van 11 g-os kiszerelés is, amit furcsa mód 1 kg liszthez terveztek

  6. Mademoiselle says:

    Az 1 tasak szárazélesztő hány gramm? Csak mert nem vagyok biztos a tasakok országközi kompatibilitásában 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!