Csak a Puffin

Barackos-almás cobbler

Hát, ha eddig nem csináltatok még cobblert, akkor itt az ideje. Lehet bármilyen gyümölcsből, nagyot hibázni nem lehet. Mondjuk görögdinnyéből azért inkább ne, de azt leszámítva szerintem nagyon jól variálható. Szigorúan tilos konyhapulton hagyni, mert nagyon könnyű rájárni. Egyébként meg nagyon érik az első, very titkos Puffin-hírlevél, úgyhogy ha nem iratkoztatok még fel, akkor hajrá! Itt van az infó.

Hozzávalók:
300 g sárgabarack
1-2 alma
2 ek cukor

25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
5 dkg cukor
10 dkg hideg vaj

1 tojás
1,5 dl tejszín

1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra és előkészítünk egy kb. 25-28 cm átmérőjű pitesütő formát.
2. A sárgabarackot feldaraboljuk, az almát meghámozzuk és felkockázzuk és a pitetálba rakjuk a barackkal együtt. Megszórjuk a gyümölcskockákat 2 evőkanál cukorral.
3. Egy tálban elkeverjük a tejszínt és a tojást.
4. Egy másik tálba kimérjük a lisztet, sütőport, cukrot és a vajat és kézzel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásos tejszínt és jól elkeverjük (kézzel, vagy kanállal). Elég ragacsos lesz, nem kell megijedni.
5. A masszából kis adagokat kanalazunk a gyümölcs tetejére, vagy próbálhatunk kézzel kis gombócokat szaggatni és úgy ráhelyezni a gyümölcsre – de mondom, eléggé ragad a massza. Az a lényeg, hogy nagyjából befedje a tészta a gyümölcsöket.
6. Sütőbe toljuk és 40-45 percig sütjük.

A receptet természetesen nem én találtam fel. De nem árulom el, hogy honnan van:) Mert nem tudom. Nem írtam fel. Sajnos.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. zsuzsi, én ennyivel szoktam készíteni, nekünk így jó. nyilván függ a gyümölcs édességétől, ha túl savanyú a gyümölcs, akkor növelhető persze. de alapvetően nem az a cél, hogy túl édes legyen a tésztaréteg, ez igaz:)

  2. Anonymous says:

    Szia Doki, nem lehet hogy ez az 5 dkg cukor egy kicsit kevés? Nekem egyáltalán nem lett édes a süti. Vagy pont ez a cél? Zsuzsi

  3. Marcsi says:

    Véletlenek pedig vannak!!Ma sütöttem meggyes cobbler-t.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!