Csak a Puffin

Almás-körtés crumble

No, mielőtt még ránk zúdul a sok finom gyümölcs, az elfekvő alma és körtedarabokat ilyen módon lehet például elpusztítani. 10 perc előkészítés 30-40 perc sütés. Gyors siker és ahhoz képest, hogy édesség, nem is olyan vészes a kalória, szénhidrát és egyéb tartalma.

 

Hozzávalók:
2 db körte
1 db alma
2 ek citromlé
1,5 ek porcukor
2 löttyintésnyi narancslikőr (elhagyható)

50 g liszt
40 g hideg vaj
40 g zabpehely
30 g mandulaforgács
40 g cukor

1. A körtéket és az almát meghámozzuk és felkockázzuk és egy kb. 18-20 cm átmérőjű sütőformába tesszük. Meglocsoljuk citromlével és meghintjük a porcukorral (plusz a likőrrel, ha van).
2. A hideg vajat felkockázzuk, a liszttel és cukorral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a zabpelyhet és mandulaforgácsot és kicsit még összegyúrjuk. A gyümölcsök tetejére szórjuk, hogy mindet beterítse.
3. 190 fokra előmelegítjük a sütőt és kb. 30 percig sütjük (míg a teteje pirulni kezd).

Forrás: Gordon Ramsay-Baráti lakomák

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Az öldökés istene című filmben is ilyet sütött Jodie Foster,(pontosan almás-körtéset) amit azután Kate Winslet sugárban hányt ki:D. Nehogy félre értsd, csak annyira jó az a film (egy színdarab adaptáció amúgy, Roman Polanski rendezésében), hogy mindig az jut eszembe a crumbleről, vagy a cobblerrről. De én is szoktam sütni:D


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!