Csak a Puffin

Fahéjas keksz

Na akkor még egy Rachel Allen-recept a Bake-ből, hirtelen felindulásból elkövetve. A Brúnó-boxba kerestem új kekszet, hát ez lett. Az eredeti neve is annyira tetszik, snickerdoodles. Kávé és tea mellé is tökéletes. (A képen a világosabbak fahéjasak, a sötétebbek kakaósak.)

Hozzávalók 25-30 db kekszhez:
125 g puha vaj
110 g cukor
1 tojás
1 kk vaníliakivonat
250 g liszt
picike őrölt szerecsendió
3/4 kk sütőpor

2 kk fahéj
1 kk kakaópor
2-3 kk cukor

1. A puha vajat simára keverjük a cukorral, a tojással és a vaníliakivonattal (robotgéppel pl.). Hozzáadjuk a lisztet, a szerecsendiót, a sütőport és simára keverjük. Hűtőbe tesszük 30 percre.
2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit. Egy kis tálkába szórjuk a fahéjat 1 ek cukorral, egy másik tálkába a kakaóport, és a maradék cukrot.
3. A masszából gombócokat formázunk, meghempergetjük őket a fahéjas cukorban és a sütőpapírra tesszük, egymástól 3-4 cm-re, hogy legyen hely a kész kekszeknek. A gombócok felét fahéjas cukorban hempergetjük meg, a többit a kakaóporos cukorban. Ha az összes gombóc tepsire került, tenyérrel, vagy egy pohár talpával kilapítjuk őket és sütőbe toljuk 12-14 percre.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Úristen de jó lett!!nagyon köszi

  2. én is nagyon köszönöm a visszajelzést!! örülök, hogy ízlett.

  3. Nearaa says:

    Elore is elnezest az ekezetek hianyaert! Az elso adagot elfelejtettem kilapitani..hat igy is eszmeletlenul fincsi lett, raadasul meg jol bele is lehet harapni, van tomege! (bar talan egy picivel tovabb sutottem, mint kellett volna s emiatt kicsit kiszaradt, de ez egyaltalan nem von le az elvezeti ertekebol!) Omlos, konnyu es nagyon egyszeru elkesziteni. Megy a kedvencek koze, koszonom! 🙂

  4. Klaudia says:

    Uuuu, rendesen odatettem nekik a fahéjat, jó vastagon, majd lapítás után is szórtam rájuk csak úgy fahéjas cukrot, és eszméletlen finom lett! 🙂 Az első 20at, ami kisült, megettem egy ültő helyemben, míg sült a második tepsi 😀 Így nagyon fahéjasan tejjel olyan, mint a Cini Minis:) Ezer köszönet a receptért! :):)

  5. Klaudia says:

    Holnap megsütöm, már régóta szemezünk, de most jött el a fanatikus fahéj-hiány:) Nagyon várom:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!