Csak a Puffin

Fokhagymás hús

Nagy otthoni klasszikus. Ki merem jelenteni, hogy ennek van a legjobb zsírja a világon. Úgyhogy dupla haszon.  Aznapra már ne tervezz programot, mert roppant erős kajaszagod lesz:)

Hozzávalók:
6 szelet sertéskaraj
1 kisebb fej fokhagyma
15 dkg zsír

1. A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, széleit kicsit bevagdossuk. A fokhagymagerezdeket kisebb darabokra vágjuk (de nem nyomjuk szét, vagy nem aprítjuk minire).
2. Egy nagyobb lábasba rakjuk a zsírt, felmelegítjük (de ne égjen:), belerakjuk a karajszeleteket, enyhén megsózzuk és a húsok mindkét oldalát fehéredésig sütjük közepes, vagy annál alacsonyabb lángon, lassan. Ha már mindkét oldaluk fehér, rászórjuk a fokhagymadarabokat, öntünk rá kb 1,5 dl vizet és fedő alatt pároljuk. Néha ellenőrizzük, hogy puhul e, és ha szükséges, pótoljuk a vizet. Ha már kellően puha, levesszük a fedőt és további 20-30 perc alatt “zsírjára sütjük”. (még ilyenkor is lehet tenni rá egy pici zsírt, nehogy kiszáradjon a hús).

Krumplipürével a legjobb, arra kell locsolni egy kicsit a szaftból, néhány fokhagymadarabkával megspékelve.. Uborkasalátával egyenesen tökéletes. A zsír pedig melegen, de pláne hidegen fantasztikus!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. 🙂 ugye, mondom én, hogy a zsírja nagyon király. nincs sajnos beleszúrkálós receptem, az egy kicsit szerintem más. tudom, mire gondolsz, de én sose csináltam még.reszelt répát?:) hűha.

  2. Anonymous says:

    A mi családunkban ez úgy szokás, hogy reszelt répát is adunk hozzá. Nagyon finom! Próbáld ki egyszer!

  3. Anonymous says:

    Gyerekkoromból rémlik, hogy nagymamám is csinált ilyet, de ő val.szeg nem karajból, hanem sertéscombból csinálta és ő egészben sütötte meg a húst úgy, hogy a fokhagymát beleszúrkálta a húsba. Sajnos nem figyeltem, hogyan csinálja, miből, mennyit, mikor tesz bele/rá/mellé. Imádtam!Esetleg van valami ilyesmi recepted?

  4. Igen, nálunk is nagy kedvenc, igaz, mi nagyobb darabokra vágott combból készítjük, vagy néha oldalasból, esetleg pulykacombból. Eleinte még tört burgonyával, de mostanában már csak inkább a zsírja miatt kenyérhez.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!