Csak a Puffin

Fehér csokis-citromos-kókuszos bonbon

A fehér csokis-citromos gombóc bonbonná formálva. Ennyi. Frankó lett. 

Hozzávalók:
kb 20 dkg 60%-os étcsoki

A töltelékhez:
1 dl tejszín
100 g fehér csoki
1 ek reszelt citrom héj
fél citrom leve
1 dl-nek megfelelő kókuszreszelék

1. Az étcsoki 2/3-át kis lábasban kis lángon folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a maradék csokit és addig kevergetjük, míg teljesen felolvad ez az utólag hozzáadott csoki is. (Tulajdonképpen pronyó módon így temperáljuk a csokit, azáltal, hogy a tűzhelyen melegített melegebb olvadt csokihoz hozzáadjuk a szobahőmérsékletű csokit.)

2. Ha elolvadt teljesen, akkor egy pici kiskanállal csokit csorgatunk a bonbonforma mélyedéseibe és egyenletesen kikenjük az oldalait és az alját, majd kicsit megütögetjük és ha mindenhol szépen megfogta a csoki, akkor hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.

3. A töltelékhez egy kis lábasban melegíteni kezdjük a tejszínt, beletördeljük a fehér csokit és addig kevergetjük, melegítjük, míg szépen össze nem olvad. Lehúzzuk a tűzről és hozzáadunk minden egyebet: a citrom reszelt héját és kifacsart levét, na meg a kókuszreszeléket is. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

4. Ha a töltelék teljesen kihűlt, akkor elővesszük a hűtőből a kikent bonbonformát. Itt vagy az van, hogy biztosra megyünk és még egy réteg csokit ráviszünk, akkor utána léc megint a hűtőbe, míg ez az új réteg is megdermed. Ha viszont úgy érezzük, hogy minden ok, akkor megyünk tovább és megtöltjük. Minden mélyedésbe adagolunk egy pici kiskanálnyit ebből a citromos fehér csokis krémből úgy, hogy kb 2/3-áig legyen a forma. (Ha a töltelékből kimaradna, márpedig kimaradhat, akkor abból gombócokat formázunk, és majd így, csokiburok nélkül esszük meg.) Én még ekkor is beraktam hűtőbe, de lehet, hogy nem muszáj. A lényeg, hogy a végén lezárjuk csokival. Rácsorgatunk olvasztott csokit és a felesleget a bonbonközökből eltávolítjuk. Ha lezártuk csokival, akkor még egy kis időre hűtőbe tesszük és ha megdermedt, akkor kinyomkodjuk a szilikon formából a kész bonbonokat. Ez a töltelék mennyiség igen sok lesz, kijön belőle szerintem kb. 20-24 db bonbon is. Szóval így számoljatok.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!