Csak a Puffin

Almás-diós galette

A narancsos-fügés galette alapján készült egy álmatlan éjszakát követően, amikor kínomban a telefonomon már az epicuriouson kezdtem randalírozni és ott találtam egy almás-diós-gyömbéres galette receptet. Na az adta az ötletet, de a tésztához a már korábban bevált receptet használtam.

Hozzávalók:
A tésztához:
175 g liszt
1 ek cukor
fél kk só
70 g hideg vaj kis kockákra vágva
4 ek hideg víz

A “töltelékhez”:
2 db alma
pár szem dió
mokkáskanálnyi őrölt gyömbér – nagyon óvatosan vele!! ha ti szeretitek az almát fahéjjal, akkor az biztonságosabb. nálunk sajnos nem menő az alma fahéjjal.
1 kk barna cukor

1. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és addig gyúrjuk, míg össze nem áll. Ha nem áll össze, adunk még hozzá pici vizet. Ha kész, félretesszük.
2. Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk. A cukrot és az őrölt gyömbért elkeverjük egy kis tálkában.
3. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
4. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, úgy, hogy kb. 30 cm átmérőjű kört kapjunk. Nem baj, ha a szélei kicsit szakadoznak és nem precíz kör, ez amúgy is egy rusztikus süti. Ha megvan, egy kör alakú sütőformába tesszük (pl. 26-os tortaforma), rápakoljuk az almacikkeket, megszórjuk a gyömbéres cukorral és ráhelyezzük a diódarabokat, mindezt úgy, hogy a szélein kb 4-5 cm-t szabadon hagyunk. Ha rajta van a töltelék, akkor a széleit visszahajtjuk, sütőbe tesszük és 30-35 percig sütjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!