Csak a Puffin

Fehér csokis krémmel töltött kosárkák málnával

Újabb málnás-kakaós desszert. Szeretem a málnát, tudtátok?:) Előző életemben biztos maci voltam. 

Hozzávalók a kosárkákhoz – kakaós omlós tészta (ez egy jó nagy mennyiség, nem fogjuk most felhasználni az összeset. Ami megmarad, azt tegyük vissza a hűtőbe és majd valami más sütihez jól jön!)

240 g finomliszt
60 g kakaópor
200 g puha vaj, kockákra vágva
100 g cukor
1 tojás, könnyedén felverve

Fehér csokis krém (kb 6-8 kosárkához):
100 g fehér csoki
60 g tejszín
1 citrom reszelt héja
1 kk citromlé
100 g krémsajt

Málnás feltét:
100 g fagyasztott málna
1 ek cukorral kislábasban összerottyantva.

A kakaós tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és összegyúrjuk. (ha kell, esetleg 1-2 kiskanál vizet adunk hozzá). Cipót formázunk belőle, folpackba csomagoljuk és kb fél órára hűtőbe tesszük.

A kakaós tésztát elővesszük a hűtőből, kis gubicsokat tépünk belőle, lisztezett/kakaóporral megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk és muffinsütő forma mélyedéseibe egyengetjük, úgy, hogy kicsit túl is nyúljon. (Én szilikon muffinsütőt használtam, az kiváló erre a célra. Ha nincs szilikon, akkor ki kell vajazni a fém sütőformát, és megszórni kakaóporral.). Ha minden mélyedésbe jutott tészta, alaposan megszúrkáljuk a kosárkák alját egy villával. 180 fokra melegítjük a sütőt és kb 15 percig sütjük a tésztát. Ha kész, megvárjuk, míg teljesen kihűl, ekkor már könnyedén ki is tudjuk venni a formából a kész kosárkákat és letördelni a felesleges darabokat a szélekről.

A krémhez a krémsajt kivételével mindent egy kis lábasba teszünk és közepes lángon, állandó kevergetés mellett összeolvasztjuk. Az a jó, ha simára tudjuk keverni. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről és félretesszük hűlni. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a krémsajtot és simára keverjük.

Ha minden kihűlt és eljött a tálalás ideje, akkor a kis kakaós kosárkákba fehér csokis krémet kanalazunk, a tetejére egy kis málnát és kész is.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!