Csak a Puffin

Vaníliás kifli

Klasszikus aprósüti. Még messze a gasztroajándékok és a házi bonbonkészítés előtti időkből:) Anyukám receptje. Sokszorosan tesztelve, pusztítva.

Hozzávalók kb 2,5 tepsihez:
30 dkg liszt
15 dkg sertészsír
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
1 db tojás
pici tej (esetleg)

A hozzávalókat egy tálba mérjük és jól összegyúrjuk. Kb. egy órán át hideg helyen pihentetjük, majd elkészítjük a kis rudakat. Lecsippentünk egy darabot a tésztából, lisztezett deszkán kézzel hosszú, vékony hurkává sodorjuk. Kb 1 cm vastag hurkát kapunk és ezt 4-6 cm-es darabkákra vágjuk, kicsit a végeit behajtjuk és tepsire rakjuk.
180 fokon 8-10 perc alatt világosbarnára sütjük. A kész kifliket vaníliás porcukorban meghempergetjük.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. köszi, nagyon örülök. és remek ötlet, én is ki fogom próbálni kókuszzsírral! j

  2. Bernadett Ott says:

    Tegnap elkészítettem. Isteni finom, nem bírom abba hagyni. 🙂
    A sertészsírt pedig kókuszzsírral helyettesítettem, mert itt nem lehet beszerezni zsírt.

  3. Dokika says:

    vajjal próbáld meg Barbi! linzerem nincs sajnos:(

  4. MsBambi76 says:

    én is azt szerettem volna kérdezni hogy a zsír helyett lehet-e valami mást használni..?

    ill. egy linzer receptet szívesen vennék, és megköszönném! 🙂

  5. szia laura, bocs, hogy csak most. hááát, nem próbáltam még olajjal, lehet, hogy abból kicsit más mennyiség kell. nem akarok hülyeséget mondani..

  6. Laura says:

    Szia! Elnézést, ha túl “reformos” a kérdés, de a disznózsírt esetleg olajjal lehet helyettesíteni? 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!