Csak a Puffin

Fehér csokis-banános golyó

Lehet hajrázni, 3 nap múlva karácsony. Itt egy egyszerű, sütés nélküli édesség. Egy csoki ihlette, aminek banana split a neve és jófajta svájci import Meli barátnőmtől. A banán miatt van ilyen fura színe, szigorúan édesszájúaknak ajánlott.

Hozzávalók kb 15 kis golyóhoz:

100 g fehércsoki
4-5 ek tejszín
1 db banán
40 g étcsoki apróra vágva
1 löttyintésnyi citromlé
kb 50 g darált háztartási keksz

1. A tejszínt és a fehér csokit egy kis lábasban közepes lángon, állandó kevergetés mellett addig melegítjük, míg a csoki teljesen el nem olvad.
2. A banánt egy villával jól szétnyomkodjuk és meglocsoljuk a citromlével. Az étcsokit apróra vágjuk.
3. A banánt a tejszínes fehér csokihoz adjuk, jól elkeverjük, simához közeli állapotba kell kerülnie. Hozzáadjuk az étcsokit és a darált háztartási kekszet és elkeverjük. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
4. Ha megdermedt, kis golyókat formázunk belőle és kész is.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. sDórika says:

    Kedves Dokika! Mindent a recept szerint csináltam, mégsem dermedt meg a masszám.. Ragacsos valami maradt egy éjszaka után is a hűtőben. Kérlek segíts!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!