Csak a Puffin

Édes omlós keksz

Frappáns cím, érzem én is, sőt, látom magam előtt, ahogy felcsillan a szemetek, hogy na vajon, milyen lehet az édes omlós keksz. Ugye?! Mondom én. De pedig tényleg az. A nagyon durván csokis-málnás süti alaptésztájából kimaradt masszát nyújtottam ki, kiszúrókkal kiszúrogattam, aztán kisebb kiszúrókkal mintát nyomtam rájuk és megsütöttem. Megkentük kimaradt csokikrémmel, lemon curddel, de póriasan, tea mellé is simán elfogyott.

Pate sucree (édes omlós tészta):
250 g liszt
100 g enyhén puha vaj
100 g porcukor
csipet só
2 tojás

1. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Gombócot formázunk belőle és celofánba csomagoljuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Sütőpapírral bélelünk kb 2-3 tepsit.
2. Ha letelt az idő, elővesszük a tésztát és lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kiszúrókkal formákat szaggatunk a kinyújtott tésztából, díszítés gyanánt kisebb kiszúrókkal mintát nyomunk rájuk, majd a sütőpapíros tepsire tesszük és sütőbe toljuk. 10-12 percig, vagy picit tovább sütjük. Ha a széleinél kezd pirulni, akkor már jó, ki kell venni, nehogy megégjen.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Szia ! Vaj helyett margarint is lehet használni ? ÜDV : Bogesz


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!