Csak a Puffin

Narancsos brownie

Megint, még mindig és örökké brownie! Most narancsos. Mert a csoki és narancs szinte verhetetlen páros. Vajon hányszor írtam már le itt ezt? (Ez ment volna eredetileg a Nők Lapjába, de aztán nem ez ment…:)

Hozzávalók 18 x 24 cm-es sütőformához:
190 g vaj
300 g cukor
40 g kakaópor (nem cukrozott)
65 g étcsoki (jó, ha magas kakaótartalmú, kb. 60%-os)
3 db tojás
100 g liszt
1 narancs reszelt héja vagy 2 citrom reszelt héja

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és előkészítünk egy 18 x 24 cm-es sütőformát, amit sütőpapírral bélelünk ki. 2. A vajat megolvasztjuk egy közepes méretű lábasban közepes lángon, majd hozzáadjuk a cukrot, kakaóport és étcsokit és kevergetés mellett addig melegítjük, míg minden megolvad. Ha kész, lehúzzuk a tűzről.
3. A tojásokat enyhén felverjük és a csokis masszához keverjük.
 4. A masszához adjuk a megmosott narancs (vagy 2 citrom) reszelt héját és a lisztet is és jól elkeverjük. A sütőformába öntjük és kb. 25-30 percig sütjük. (Tűpróbával teszteljük.) Kicsit hűlni hagyjuk, majd vízbe mártott késsel szeleteljük. Akár melegen is tálalhatjuk, de azért ilyen szabályosnak tűnő négyzeteket csak akkor tudunk szeletelni belőle, ha már teljesen kihűlt.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Márta Ludányi says:

    Nagyon finom volt én tettem bele egy kis doboz màlnàt igy még finomabb ,de a cukor kicsit sok bele én kevesebbel csinàltam màsodjàra!

  2. Jakab Júlia says:

    HElló! Én cukor nélkül szeretném megcsinálni, van valakinek ötlete, hogy mivel és azt milyen arányban helyettesítsem ? Eritriol vagy xilit ? Köszi!
    Ill liszt helyett darált mogyoróra gondoltam 😉

  3. Beastie says:

    hát ezzel meg is lennénk. igen finom lett. köszi.

  4. barbi, és ki volt a szakember? kata – nagyon örülök, köszi, hogy írtál!!

  5. zolyomikata says:

    Mindenki szereti, már karácsony óta szint hetente “kell” sütnöm! :)Köszönöm!

  6. barbi76 says:

    Ez a süti olyannyira jó lett, hogy nagy dicséretet kaptam ám, nem is akárkitől! :))Én csak egy lelkes sütiző vagyok, de ha szakember dicsér, az elmondhatatlan!

  7. barbi76 says:

    Ez volt az első süti az oldalról..Azonnali siker. 🙂

  8. Anonymous says:

    Én az ovis karácsonyi bulira csináltam meg ma (régebben sosem sikerült a brownie, igaz nem a te recepted volt) de annyira megtetszett az ötlet, és azontúl, hogy mind elfogyott, mindenki elkérte a receptet, holnap süthetem újra, mert itthon ugye nem maradt. Én ampullás narancsaromát tettem bele és isteni volt! Az egész család imádja a brownie-t, de eddig elvette a kedvem a sikertelen próbálkozás, most már van tuti receptem, köszi szépen. Egy pár variációt biztos kipróbálok majd. Kriszta

  9. Ildi, ez nagyon-nagyon helyes komment. Köszönöm szépen. roppant jól esik. a cukor meg marad a mi titkunk:)

  10. Anonymous says:

    Már harmadszor készítettem el két héten belül, most a tágabb család dícsérte halálra, múltkor pár kolléganőm. (senkinek sem mondtam, mennyi cukor van benne, a fogyózóknak sem, hehe :)) Életem első receptje, amiben semmit sem változtatok, és így tökéletes nekünk is :)Úh. még két kösz a második és harmadik sütésért :)Üdv,Ildi

  11. ildi, rojalka, én is köszönöm a visszajelzést! örülök, hogy ízlett!

  12. rojalka says:

    Most ettem belőle még langyosan.Kávé nélkül csináltam.A tetejére Dr. Oetker Dekor Hópehely-et szórtam olyan kis ünnepi lett tőle. Köszi a receptet. :o)

  13. Anonymous says:

    Megcsináltam, isteni, durván fekete és tömény csoki!! A kávéfőzéshez már türelmetlen voltam, de legközelebb azzal is megspékeljük, mert arra a kombóra is kíváncsi vagyok.Köszi a receptet!Ildi

  14. Chef Viki says:

    Löttyints bele kb. fél deci erős, főzött kávét! A csoki, narancs, kávé triumvirátus is megér egy misét 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!