Csak a Puffin

Bonbon narancsos csokikrémmel töltve

Folytatódik a bonbonszéria. Jön a karácsony, kellenek az ízvariációk. Hát ízre nagyon príma, de a küllemen még van mit javítani. Nem baj, van még időm. Azért kóstoljátok csak meg. A krém magában valamilyen semleges ízű keksszel is jól tud esni. Csak mondom.

Hozzávalók:

10-15 dkg 60%-os étcsoki

A töltelékhez:
7,5 dkg étcsoki
fél dl tejszín
2 dkg vaj
fél narancs reszelt héja

1. Az étcsoki 2/3-át kis lábasban kis lángon folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a maradék csokit és addig kevergetjük, míg teljesen felolvad ez az utólag hozzáadott csoki is. (Tulajdonképpen pronyó módon így temperáljuk a csokit, azáltal, hogy a tűzhelyen melegített melegebb olvadt csokihoz hozzáadjuk a szobahőmérsékletű csokit.)

2. Ha elolvadt teljesen, akkor egy pici kiskanállal csokit csorgatunk a bonbonforma mélyedéseibe és egyenletesen kikenjük az oldalait és az alját, majd kicsit megütögetjük és ha mindenhol szépen megfogta a csoki, akkor hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.

3. A töltelékhez egy kis lábasban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az étcsokit, a narancs reszelt héját és a tejszínt is, és folyamatos kevergetés mellett összeolvasztjuk őket. Ha kész, lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.

4. Ha a töltelék teljesen kihűlt, akkor elővesszük a hűtőből a kikent bonbonformát. Itt vagy az van, hogy biztosra megyünk és még egy réteg csokit ráviszünk, akkor utána léc megint a hűtőbe, míg ez az új réteg is megdermed. Ha viszont úgy érezzük, hogy minden ok, akkor megyünk tovább, megtöltjük a narancsos töltelékkel. Nem kell csurig, csak kb 2/3-áig. Én még ekkor is beraktam hűtőbe, de lehet, hogy nem muszáj. A lényeg, hogy a végén lezárjuk csokival. Rácsorgatunk olvasztott csokit és a felesleget a bonbonközökből eltávolítjuk. Ha lezártuk csokival, akkor még egy kis időre hűtőbe tesszük és ha megdermedt, akkor kinyomkodjuk a szilikon formából a kész bonbonokat.

Ez a töltelék mennyiség igen sok lesz, kijön belőle szerintem kb. 20 bonbon is. Szóval így számoljatok.

Bonbonforma és tasak továbbra is a Gasztroshopból. Mert ott van egy csomó bonbonos-csokis cucc.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Szia, a tejszín az főző vagy habtejszint jelent? Kezdő kérdés nr.1. kaptam bonbon formát es ugy kiprobalnam.. Köszi, dia

  2. egyszerű, mezei, bolti vajat. én sokszor a pennyben veszem, az jó ár-érték arányban van. de biztos, hogy más vaj is jó lesz.

  3. Tücskő says:

    SZia!Milyen vajat ajánlasz a készítéshez?

  4. szia Kriszta!Örülök, hogy tetszenek. Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat. Érezd jól magad itt!!

  5. Kriszta says:

    Szia!Ezek a bonbonok csodaszépek! Szerintem hamarosan el is készítem õket. Egyébként gratulálok a blogodhoz, nagyon szuper! Még csak múlt héten találtam rá, de már az egészet átolvastam, rengeteg receptet el is mentettem. Kíváncsian várom a következõ finomságokat 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!