Csak a Puffin

Citromos palacsinta szárított áfonyával

Nem vagyunk nagy palacsintafogyasztók, pedig amúgy jó dolog ez, csak ritkán jut eszembe. Ez is az volt. Valamikor. És még mindig nem üres az archív mappa.

Hozzávalók:

160 g liszt
15 g cukor
1 kk sütőpor
fél kk szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
1 tojás
175 g natur joghurt
35 g vaj
10-12 ek tejszín
50-80 g szárított áfonya

olaj a sütéshez

A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a tojást, a tejszínt (először csak 8-9 ek-nyit), a reszelt citromhéjat, a cukrot és a joghurtot és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat is: a lisztet, szódabikarbónát és sütőport és simára, csomómentesre keverjük. A legvégén belekeverjük a szárított áfonyát és kevés olajban egyesével kisütjük a palacsintákat.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!