Csak a Puffin

Diós-csokis sütemény

Mivel a szakácskönyvtár lehúzta a rolót és nemes egyszerűséggel átdobta a lasztit nekem, így szépen lassan át fognak ide csorogni a receptek, amiket én is megcsináltam anno, csak azért, hogy lefotózzam:) Na ez is egy ilyen. Nem vagyok nagy rajongója a szárított datolyának, olyan egy semmilyen kis szerencsétlen valami, ami édesnek túl édes, száraznak túl száraz, szóval nehéz vele mit kezdeni… Szóval ha véletlenül kapok valakitől, akkor sütibe kerül. Ez is egy ilyen datolyaemésztő süti, mert sütiben viszont nem rossz. Na erre varrjál gombot, hogy akkor most mi van…:)

Hozzávalók: 
150 g szárított datolya (mag nélkül)
150 ml forró víz
150 g étcsoki
40 g vaj
150 g dió 
225 g liszt
40 g cukor
1 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
1 db tojás
150 ml tej


1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és sütőpapírral kibélelünk egy 900 grammos püspökkenyér formát. 
2. A datolyát feldaraboljuk és ráöntjük a forró vizet és így hagyjuk fél órán keresztül. Közben a csokoládét és a vajat egy kisebb lábasban vízgőz fölött összeolvasztjuk, a diót durvára vágjuk. 
3. Egy tálban elkeverjük a lisztet, cukrot, sütőport és szódabikarbónát. Egy másik tálban összekeverjük a tojást és a tejet és ezt a száraz hozzávalókhoz keverjük, majd hozzáadjuk a csokis vajat, a diót és a datolyát (víz nélkül) és a püspökkenyérformába egyengetjük a masszát. 
4. 60-70 percig sütjük, tűpróbával teszteljük, hogy elkészült e a sütemény. Ha a teteje pirulni kezd, lefedjük alufóliával. 

Csöppet morzsálódik szeleteléskor, de annyi baj legyen.


Forrás: Mary Berry-Baking bible című könyve

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. hmm, hát annyira nem sticky emlékeim szerint…

  2. Mrs Moore says:

    ez olyan sticky toffee szerű, nem? egyébként nagyon jó lett:))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!