Csak a Puffin

Márványos brownie

Brownie-variáció numero sok. Ne utáljatok. Egy valamirevaló sütiben van csoki és kész. Jellemző módon Laci betolta kb az egészet, de huncut vigyorral azért megjegyezte, hogy “mhm, nagyon finom, csak tudod mi hiányzik, a MÁLNAHAB:)” Így lett szocializálva. Szerintem napokig elélne a málnahabbal…

Hozzávalók 18 cm-es tortaformához:
Csokis rész:
65 g étcsoki
65 g vaj
80 g cukor
1 tojás
35 g liszt

Cheesecake rész:
200 g krémsajt
60 g cukor
1/4 kk vaníliakivonat (aroma)
1 tojás

1. A csokit megolvasztjuk és félretesszük. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásot, és végül a lisztet, és jól kikeverjük, végül hozzáadjuk a csokit és ha simára kevertük, a sütőformába öntjük.
2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
3. A krémsajtos részhez a krémsajtot a cukrot és a vaníilakivonatot géppel elkeverjük, hozzáadjuk a tojást és alaposan elkeverjük. A csokis masszára öntjük és kanállal átkevergetjük, hogy a csokival együtt szép márványos legyen.
4. Kb. 30 percig sütjük. Tűpróbával teszteljük.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Szia! A csokis résznél csak 1 tojást írsz, de az elkészítésnél, már tojásokat…akkor most egy kell vagy esetleg több? Továbbá a krémsajt az = mascarpone? Bocsi az akadékoskodásért, de még kezdő vagy, és ezzel szeretném meglepni a páromat! 🙂

  2. elvileg az az ízen nem változtat:) legközelebb, biztos jobban sikerül az is.

  3. Gabesz says:

    Megcsináltam a hétvégén, nagyon finom lett, bár a márványosítás annyira nem sikerült… majd még próbálkozom!

  4. 🙂 jó ötlet a brownie címke. lányok, köszi. babodoki – :):) szép teljesítmény!

  5. babodoki says:

    Dupla adag fogyott el 5 perc alatt melegen! 🙂

  6. Jenis says:

    Csinálhatnál egy brownie címkét 🙂

  7. Zsiri says:

    Ma ebéd után valami édeset megkívántam, most ezt látva egyenesen megőrülök ezért a sütiért :))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!