Csak a Puffin

Diós-mandulás csokis süti

Jamie egyik régi könyvében szerepel a recept. Onnan az ihlet, most, hogy újra aktivizáltam magam a Könyves Kedd és a Magazine Monday mozgalmak szellemében. Elég masszív süti, liszt az nuku, cserébe mandula, dió és csoki… Fagyival a legjobb, oder tejszínhabbal. Ha valami rusztikus, akkor ez az.

Hozzávalók:
120 g mandula
120 g dió
200 g puha vaj
60 g cukor (lehet kicsit több, én most direkt csökkentettem, mert ilyen kis trükkös voltam)
4 db tojás kettéválasztva
200 g étcsoki
1 kk kakaópor

1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra és előkészítünk egy kb 24 cm átmérőjű sütőformát. Ha szilikon, akkor meg is vagyunk, ha nem szilikonforma, akkor alaposan kivajazzuk és lisztezzük.
2. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a tojások sárgáját és habosra verjük.
3. A mandulát és a diót ledaráljuk, az étcsokit apróra vágjuk. Mindezt a vajas-cukros masszához adjuk és jól elkeverjük.
4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan, hogy ne törjön a hab, a másik tál tartalmához keverjük.
5. A masszát a sütőformába öntjük és kb 35 percig sütjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!