Csak a Puffin

Kókuszos-lime-os keksz

Nem ez az első home made sütipecsétes próbálkozás, de még nem is az utolsó. Ezt olyan 3-as, jóindulattal 4-esre értékelem, de dicséretes ötösre gyúrok, úgyhogy még vadászok a tökéletesre. Cserébe ez a keksz igen finom. Lime helyett nyilván príma lesz citrommal is. De ha a kókuszt is kihagyjuk, akkor az már egy másik keksz és nem ér.

Hozzávalók:
10 dkg hideg vaj
15 dkg liszt
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg porcukor
0,5-1 lime reszelt héja
1-2 evőkanál víz
1 tojássárgája

1. A hozzávalókat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
2. Ha letelt az idő, előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral bélelünk ki 1-2 tepsit.
3. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, tetszőleges formákat szaggatunk belőle, a tepsire helyezzük őket és 8-10 perc alatt megsütjük. (Sütőnként változhat a sütési idő, figyelni kell, ha a széle már kezd pirulni, akkor vegyük ki gyorsan.)

Update: Kérdésetekre válaszolva, a sütipecsét így néz ki és itt kapható:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Dandelion Pitypang says:

    Elkészítettem,így is,kisebb módosításokkal is,nagyon finom!!!! köszönöm a receptet!! 🙂

  2. ház gicus, ez egy remek kérdés:) 15-20 talán, de nem esküszöm meg rá..

  3. Gicus says:

    Szia! Azt megkérdezhetem hogy kb. hány darab keksz lesz ebből a receptből? Köszi!

  4. Mézigörl says:

    Úgy fáj a szívem egy ilyen sütipecsétért, no meg a kekszekért is! Guszta! 😀

  5. akonyhám says:

    Megsütöttem, nagyon finom lett! Köszönöm a receptet :)!

  6. :D:D komolyan MM?:Djuci – köszi szépen! igyekszem felnőni a feladathoz:)és jaja, nagyon finom. köszi szépen mindenkinek!

  7. BéVé says:

    Isteni lehet, imádom a kókusz-lime párost!

  8. Csibe says:

    Az értékelésed ellenére én szívesen elropogtatnám 🙂

  9. strawberry says:

    …mint az enyémben (az előbb lemaradt)

  10. strawberry says:

    Szerintem szép lett. De a minta nem látszik benne annyira, mint Egy kis segítség a mintázáshoz (az első tepsi nekem se sikerült olyan jól) Vastagabb legyen a tészta, így jobban rá lehet nyomni, és előbb nyomni, aztán szaggatni. (fú, ez más szövegkontextusban…:P) Ja, és a sütőport nem nagyon szereti. 🙂 Ennyi.

  11. Anonymous says:

    Ilyen szivecskés a kispárnahuzatom!!! :)MM


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!