Csak a Puffin

Málnás cheesecake brownie

Ismerősnek tűnhet a téma, volt már itt a blogon, csak kicsit bötébb verzióban, de van képem újra feltenni, mert úgy gondolom, hogy ez az ultimate süti, ami megváltoztatja a sütiről alkotott világképedet – mert jobb, ha tudod, hogy van neked is ilyened:) És mert rengetegen vitték már a receptet, ezért felelősségem teljes tudatában még cizellálnom kellett a kivitelezést. Komolyan, soha, senki nem mondott egy rossz szót sem rá, annyira klassz. Az alapvető probléma a korábbi recepttel a málnakrém halmazállapota volt, most viszont nagyon úgy tűnik, hogy sikerült megtalálni a megoldást.

Ajánlom azonnali kipróbálásra, a brownie-s túró rudi torta népszerűségéhez hasonló hírnévre méltó. Még egyszer mondom, higgyétek el, imádni fogjátok!

(Eredetileg itt 18 cm-es tortaformára vonatkozó recept szerepelt, de módosítva lett, ha valaki azt szeretné, görgessen lejjebb és a kommentek között megtalálja:

Hozzávalók 20×30-as tepsihez (praktikusan pecsenyesütőhöz, mert kell a magasság):

Brownie alap:

155 g étcsoki (kb 60 %-os)
155 g vaj
200 g kristálycukor
2 db tojás
85 g finomliszt

Krémsajtos cucc:
450 g krémsajt (philadelphia)
175 g cukor
2 tojás

Málnahab:
400 ml tejszín
100 g porcukor
20 g zselatinfix
220 g málna/fagyasztott málna, ha kiolvadt, botmixerrel pépesítjük.

1. A csokit megolvasztjuk és félretesszük. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, a csokit, és jól kikeverjük, végül hozzáadjuk a lisztet és ha simára kevertük, a sütőformába öntjük.
2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
3. A krémsajtos részhez a krémsajtot és a cukrot géppel elkeverjük, hozzáadjuk a tojást és alaposan elkeverjük. A csokis masszára öntjük, majd kb 30-40 percig sütjük. Az a jó, ha a szélein a krémsajt kezd kicsit barnulni és tűpróbával is teszteltük. Ha kész, elzárjuk a sütőt, az ajtaját kinyitjuk és hagyjuk kihűlni a sütit. (kell neki legalább 2 óra)
4. Elkészítjük a málnahabot. A tejszínt elkezdjük habbá verni, leállítjuk kicsit, belekeverjük a zselatinfixet, aztán kemény habbá verjük, és amikor kész, hozzákeverjük a porcukrot és a málnapépet.
5. A kihűlt süti tetején egyenletesen elkenjük a krémet és hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen a krém.

Leánykori neve: Krémsajtos-málnahabos brownie 2.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. reka.gribovszki@gmail.com says: (előzmény @Doctor Pepper)

    Imádom ezt a tortát, zseniálisan finom 🙂 A mascarponéval kapcsolatban csak annyit, hogy én sokszor csináltam már abból cheesecake-et, és a múltkor ezt a tortát is azzal készítettem, és tökéletes lett vele, szóval szerintem nem az lehetett a ludas.

  2. Detti Orosz says:

    Nagyon szuper a recept, minden arány stimmel, az ízével pedig levettem a lábáról még a csokissütit nemszerető páromat is! Biztos hogy nem utoljára készítettem, annyira király (és még szép is)!

  3. szia Anna, nagyon sajnálom, hogy nem sikerült, én mascarponéval még nem próbáltam soha. az, hogy a két réteg kicsit összekeveredik, az elvileg nem nagy baj, de 1 óra sütéssel már mindenképpen jónak kellett volna lennie, sőt. nem is csoda, hogy a teteje megbarnult. ha mindent ugyanúgy csináltál, akkor esetleg próbáld meg krémsajttal és bízunk benne, hogy úgy sikerül.. más okot nem tudok így hirtelen, tényleg sokszorosan működő recept, tanácstalan vagyok. 🙁

  4. Anonymous says:

    Kedves Pepper!Az lehetséges, hogy mascarponéval nem működik a recept? Mert mindent a leírtak szerint csináltam (csak a krémsajtot lecseréltem mascarponéra), és ki kellett dobnom az egészet, mert nem sült meg:( Majdnem 1 órát sütöttem, a teteje már teljesen barna lett, de még mindig lötyi volt… Gondoltam biztos csak ki kell hűlnie, de még este se volt az igazi, aztán be a hűtőbe. Másnapra már megszilárdult, de mikor felvágtuk látszott, hogy a közepe teljesen nyers és a két réteg is össze-vissza volt keveredve. Két hete csorgattam rá a nyálam, hogy elkészítem ezt a nagyon guszta sütit, szóval elég nagy csalódás volt:( Ahogy itt elnézem, mindenki másnak sikerült, szóval szeretném kideríteni, hogy mit bénáztam el ennyire, mert nem fogom feladni:) Ja, amúgy a málnahab nagyon finom lett, végül azt ettük babapiskótával:)Anna

  5. Lenke, Zsuzsi!! köszi, hogy írtatok, nagyon örülök a visszajelzésnek!

  6. Zsuzsi says:

    Nagyon boldog vagyok, hogy rátaláltam a blogodra, ezt a sütit sütöttem meg először, és tényleg nagyon finom lett, az egész családnak nagyon ízlett, köszi a receptet! 🙂

  7. Ezzel leptem meg a szülinapomon a vendégeket és saját magam is! Nagyon fincsi volt, biztos hogy máskor is elkészítem, köszi a receptet. 🙂

  8. Anonymous says:

    Nagyon koszonom! Idokozben megcsinaltam a nagyobb adagot es mindenki imadta! De legkozelebb ez alapjan sutom… merthogy lesz legkozelebb, az biztos 🙂

  9. hello, persze, bocs, hgoy csak most, szabin voltam eddig. elvileg ez lenne az: Brownie alap:66 g étcsoki (nálam minimum 60%-os)66 g vaj85 g cukor1 tojás36 g lisztKrémsajtos cucc:200 g krémsajt75 g cukor1/4 kk vaníliakivonat (aroma)1 tojásMálnahab:200 ml tejszín50 g porcukor10 g zselatinfix100 g málnapép – fagyasztott málna, ha kiolvadt, kis lábasba teszed és közepes lángon rotyogtatod, míg össze nem esik teljesen. ha kell, a végén kicsit még turmixszolod is.1. A csokit megolvasztjuk és félretesszük. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, és végül a lisztet, és jól kikeverjük, végül hozzáadjuk a csokit és ha simára kevertük, a sütőformába öntjük.2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.3. A krémsajtos részhez a krémsajtot a cukrot és a vaníilakivonatot géppel elkeverjük, hozzáadjuk a tojást és alaposan elkeverjük. A csokis masszára öntjük, majd kb 30-40 percig sütjük. Az a jó, ha a szélein a krémsajt kezd kicsit barnulni és tűpróbával is teszteltük. Ha kész, elzárjuk a sütőt, az ajtaját kinyitjuk és hagyjuk kihűlni a sütit. (kell neki legalább 2 óra)4. Elkészítjük a málnahabot. A tejszínt elkezdjük habbá verni, leállítjuk kicsit, belekeverjük a zselatinfixet, aztán kemény habbá verjük, és amikor kész, hozzákeverjük a porcukrot és a málnapépet.5. A kihűlt süti tetején egyenletesen elkenjük a krémet és hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen a krém.

  10. Anonymous says:

    Kedves Puffin, elkerhetnem a 18 cm-es tortaforma-mennyisegeket? Koszi :)Csilla

  11. bori, köszi! örülök nagyon. szerintem is eszméletlen finom:)

  12. Bori says:

    Ez a torta zseniális!!! Barátoknak sütöttem, és nagyon-nagyon ízlett mindenkinek, elfogyott az egész. Sajnos, nem fotóztam le, de a következőt le fogom, hogy felrakjam a blogra: aki még nem látta volna, mindenképp lássa, és süsse meg, mert szuper!!! Komolyan, nagyon egyben van…Köszi a receptet! 🙂 Bori

  13. zsuzska, köszi szépen. én mondtam, hogy ez nagy királyság:) de a tied is mennyire brutális már, te jó ég!!!:)

  14. zsuzska says:

    Ezt azóta kívánom, amióta először megjelent a blogodon. És most jött el az ideje. Persze mivel nem férek a bőrömbe , én úgy, hogy a brownie alapot lecseréltem DallaCucina Judit málnás csokoládétortájára, aztán a habost a tetején nem zselatinfixszel, hanem fehércsokoládéval, lágy mussznak (másfél deci felvert habba 10 deka csoki), és abba nem összetörve, csak amennyire a belekeveréstől összetörik a málnát (200g). Persze ez már egy másik torta, de zsírkirály. KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM!(azért nem használtam zselatinfixet, mert nem volt, meg amúgy utálom, pedig tök jót tenne a körmeimnek) (nem azért utálom, mert ciki egy gasztrobloggernek. Azért utálom, amért a mazsolát is. Csak.)

  15. hm, lecsöpögtetett tejföllel? nem tudom, kellő sűrűségű lesz e. először csak kisadagban próbálnám.Eszti, persze, szuper ötlet. de úgy csináld szerintem, hogy ha megsütötted a krémsajtos brownie-t és kihűlt, akkor szúrkáld ki, és már a szívekre vidd rá a málnás cuccot. Úgy nagyobb az esélye, hogy szép lesz.

  16. Eszti says:

    Kedves Dr Pepper,elkepzelhetonek tartod, hogy a recept elkeszitese utan sziv alaku formaval kiszurkaljam, hogy kis tortacskakat kapjak Valentin napra?nagyon tetszik a recept, de szeretnek vmi valentin napit belevinni…koszonettel,Eszti

  17. Anonymous says:

    Bocsánat, ha hülyeséget kérdezek: a krémsajtot lehet helyettesíteni lecsöpögtetett tejföllel, vagy úgy teljesen más lesz az eredmény? Erika

  18. Moha says:

    Köszönöm! Kinyomtatom, archiválom, megsütöm…

  19. hehe, mondom én…. Orsi! megnéztem, köszi szépen! sajnos a lapzselatinnal vállalhatatlan a kapcsolatom…:) Csibe – azér’ szeretsz?:)lencsike – hát nem hiszem, hogy nagy baj történik, ha növeled a tojást. egyébként elvileg a vasárnap a blogos főzés napja. moha – ez itt az: http://csakapuffin.blogspot.com/2010/03/brownie-3.htmlés köszi mindenkinek!

  20. Kricky says:

    gyönyörű kép!!! és nagyon jól hangzik!!

  21. Chef Viki says:

    Áldassék a neve, aki kitalálta a zselatin fix-et! Ámen!:-DDDImádom! Még sosem hagyott cserben!

  22. Moha says:

    Gyönyörű lett! A zselatinfix nagyon jó dolog, nekem a túró rudi tortánál is jó szolgálatot tett.Az melyik süti, aminek a fejlécedben van a képe? Azt hiszem egyszer már kiírtam a receptet, de nem találom.

  23. strawberry says:

    A zselatiin fix az instant zselatin, olyan mint a porélesztő, nedvesség hatására “visszanyeri eredeti állapotát” :))) a papírja szerint zselatin és oligofruktóz van benne, ha jól emlékszem

  24. lencsike says:

    Történik valami, ha két tojás kerül bele, vagyis ha aránytalanul emelem az adagot fél tojással? Egyébként lájk.Melyik nap kell blogból főzni? Nálam tegnap volt magazine-monday.

  25. Csibe says:

    Eddig is eléggé ki voltam rád, de most már kezdelek egyenesen uuuutálni!!!! :))Már most imádom!

  26. Csodás kép és meg vagyok győződve íze is fantasztikus ennek a tortának! Zselatinfixet én is használom, nem érdekel ki mit gondol 🙂 Szerintem praktikusabb mint a melegíthető társa!

  27. VKOrsi says:

    cool :)a zselatinfox helyett lehet sima zselatint is használni – afixben nem tudom milyen kóbor elemek vannak -http://vkorsi.blogspot.com/2009/06/szuletesnapi-torta.htmlitt a tejszínes krém olyan

  28. autumn says:

    Ez a torta már most levett a lábamról! (persze nekem csak cukormentesen jár) és igenis a zselatinfix egy jó dolog! :))))))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!