Csak a Puffin

Elegáns egyszerű narancsos süti

Mielőtt jönne a recept, friss hír, hogy elindult a Gasztroshop hírlevél-szolgáltatása, érdemes rá  feliratkozni. Nyugi, nem spammeljük tele a postaládátokat, de néha küldünk levelet, és akkor jó lesz nektek, mert értesültök a hírekről, játékokról, nyereményekről, akciókról, új cuccokról, szóval jó lesz na. Hosszabb, mint egy elutasító felvételi értesítő (nem mintha nekem lett volna, haha:), de rövidebb, mint egy bőbeszédű ifjú szerelmes első levele (ilyenem azért volt:)

És mi van még? Itt van még ez a szép kis süti. Szerintem klassz, pedig olyan egyszerű, hogy egyszerűbb aligha lehetne. Csak ilyen frankó kis félgömb alakú forma kell hozzá és máris feldobtunk egy egyszerű kevert sütit, hm?

Hozzávalók 7 db félgömbhöz:
140 g puha vaj
200 g liszt
2 kk sütőpor
150 g cukor
3 tojás
6 ek tej
1 narancs reszelt héja

 A tetejére:
 15 dkg étcsoki
1,5 kk étolaj

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a sütőformát egy tepsire helyezzük és félretesszük. Az olvadt vajat, a tojást, a tejet, a narancshéjat és a cukrot egy tálba mérjük és robotgéppel simára keverjük. Ha kész, hozzákeverjük a lisztet és a sütőport és a formába adagoljuk, úgy, hogy kb a 3/4-ig érjen. Sütőbe toljuk és kb 20-25 percig sütjük. A végén a teteje kicsit kezd pirulni, de érdemes tűpróbával is tesztelni, hogy biztosak legyünk benne, a belseje is megsült. Ha kész, kivesszük és megvárjuk míg teljesen kihűl. Ha kihűlt, kivesszük a formából a félgömböket, ha szükséges a talpukat egyenesre vágjuk, majd sütőrácsra helyezzük. Étcsokoládét olvasztunk, hozzákeverünk egy kevés olajat, és ezzel bevonjuk a sütiket. Legegyszerűbb, ha egy nagy kanálnyi csokit a közepe felett ráengedünk, így egyenletesen, szépen fog lecsorogni minden irányban. Hűtőbe tesszük, hogy a csoki megdermedjen és tálalhatjuk. A félgömb alakú sütőforma megvásárolható a Gasztroshopban.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Franciska Molnár says:

    Csodálatosak a receptek! Szívesen elkészíteném valamennyit.

    KELLEMES ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!

  2. beastie – nagyon örülök, ez tök jó!! Vera -:):)

  3. Nekem KELL egy ilyen sütipecsét, megyek a shop-ba 🙂

  4. Beastie says:

    nos, az igazolás, hogy működik, a rendelkezésemre áll. meg egy recept, ami szintén működik. http://beastieboutique.blogspot.com/2010/11/formabonto-narancsos-suti.htmlmercy 🙂

  5. beastie – továbbra sem tudom, mi lehet a gond… ez a miénk, a shopos is, meg a fent használt is silikomart márkájú, nem tudom, a tied milyen. de nem is hiszem, hogy számít, mert van nekem is 1-2 noname darab is.. szóval no clue, remélem, legközelebb jól sikerül!

  6. Beastie says:

    pontosan ilyen formám van, csak pirosas : http://gasztroshop.hu/index.php?productID=453 – lehet hogy túl bonyolult ? 🙁

  7. Beastie says:

    akkor felajánlom a formámat 🙂 talán jobban hasznosul. Végül is van amikor elég a “Doctornak” ránézni, s meggyógyul a beteg 🙂

  8. Réka, Csibe!! Példamutató magatartás:) értékeljük:):) Mézi – köszi, mindjárt megyek.Beastie – nekem soha nem volt gondom a szilikon formákkal. sőt, legjobb dolog! első használatra, ötödik használatra, kivajazás nélkül, előmelegítés nélkül. mindig simán kijön belőle minden…

  9. Beastie says:

    a nagy kérdés az elismerés mellett: mi a titka a szilikon formában való sütésnek? előtte olajozás, vagy felmelegítés a sütőben? Vagy csak egyszer lehet vele jól sütni, míg origi? Mert folytatnám a kísérletezést otthoni minikuflóf formáimmal.

  10. Mézigörl says:

    Van számodra egy kis apróság nálam, kukkants be, ha felém jársz! 😀

  11. Csibe says:

    De jó kis süti! Szeretem az ilyen kis finomságokat! :)Recept feltöltve (amúgy is), hírlevél áttanulmányozva, shop böngészve :)))

  12. GasztroRéka says:

    Szuper! Akkor én most feliratkozom a hírlevélre és töltök fel receptet nem ma de még időben!

  13. reni – csak nyugodtan:):) tudod, hol találod!bianka – köszi szépen!

  14. Reni says:

    úúúú nekem ilyen forma kell a delizia al limone-hoz!!!! ma böngészem majd asszem a shop-ot! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!